Haugesund vs Sandefjord • Rekraketer
Annons
Speltips
Eliteserien

Haugesund vs Sandefjord

Haugesund behöver en vinst för att studsa tillbaka in i toppstriden i norska högstadivisionen. Sandefjord krigar redan för att säkra nytt kontrakt.

Avspark: 8 jul 00.00
Annons

Haugesund har växlat upp ett snäpp och är i årets säsong en kandidat till att utmana om toppositionerna i den norska högstadivisionen. Hemmalaget har verkligen imponerat under våren och vill nu hitta tillbaka till den fina formtoppen efter två segerlösa matcher i ligaspelet. Sandefjord är tabelljumbon som redan nu ser ut att bli nedflyttade. Ett mirakulöst trendbrott krävs för att laget från södra Norge ska kunna hålla drömmen om fortsatt spel i Eliteserien vid liv.

Hemmalag

Haugesund tillhörde övre bottenskiktet i fjolårets upplaga av norska Eliteserien och höjde ambitionsnivån några steg inför året. Och den här säsongen har börjat betydligt bättre för laget som just nu ligger på en sjätteplats med 25 poäng på 15 matcher. Haugesund har bara två förluster i ligaspelet sedan mitten av april och ser en finfin möjlighet att haka på toppstriden och utmana om Europa-platserna vid vinst. Hemmalaget kommer förvisso från två matcher utan seger (senast 1-2 borta mot Stabaek). Men nu möter de ett jumbolag som har förtvivlat svårt att skrapa ihop poäng på bortagräs. Haugesund får klara sig utan långtidsskadade försvararen Marko Cosic i mötet med Sandefjord. I övrigt är truppen fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sandefjord har inte alls imponerat så här långt in i säsongen och ser redan ut att vara avsågade i den norska högstadivisionen. Klubben ligger hopplöst sist på en sextondeplats med endast 6 inspelade poäng på 15 matcher. Laget har hela åtta poäng upp till säker mark och behöver ett rejält trendbrott för att hitta motivation och hopp. Men det ser onekligen dystert ut för Sandefjord som bara har en enda vinst i ligaspelet så här långt (2-1 mot Start i början av april) och endast en poäng på de åtta senaste matcherna (senast förlust med 0-1 mot Rosenborg). Inför mötet med Haugesund saknas skadade Thomas Bendiksen. Dessutom är Erik Mjelde ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Statistik

Haugesund har ett klart övertag mot Sandefjord rent historiskt. Haugesund har vunnit de två senaste matcherna mot bortalaget. Senaste mötet lagen emellan i början av juni slutade 2-0 till ett då bortaspelande Haugesund.

Haugesund har gjort minst 1 mål i sina 13 senaste matcher.

Sandefjord har släppt in minst 1 mål i sina 7 senaste bortamatcher.

Haugesund har bara förlorat 1 av sina 5 senaste hemmamatcher.

Sandefjord har inte vunnit någon av sina 13 senaste matcher.

Speltips

Haugesund har fallit tillbaka en del efter en fin start på säsongen och behöver poäng för att inte tappa mark. Men nu ser laget en möjlighet att studsa tillbaka in i slaget om toppositionerna i tabellen. Ett hungrigt hemmalag möter ett stukat Sandefjord helt utan självförtroende som har ligans sämsta form, sämsta offensiv och sämsta defensiv. Allting talar för en överkörning av ett revanschsuget hemmalag som har vittring på tre värdefulla poäng. Därför spelas att Haugesund vinner med två måls marginal. I händelse av att Haugesund bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Haugesund bör vinna matchen. Men samtidigt har Sandefjord klarat av att hålla nere siffrorna på sistone. Ligatvåan Rosenborg lyckades till exempel bara vinna med uddamålet (efter ett sent mål av svensken Jonathan Levi) på hemmaplan i senaste omgången. Och dessförinnan snodde tabelljumbon åt sig en poäng i bortamötet med Bodö/Glimt. Ju längre Sandefjord håller nollan i matchen, desto svårare lär det bli för Haugesund att slappna av och hitta luckorna. Nyckeln för hemmalaget är att så tidigt som möjligt hitta ledningsmålet och slå undan benen ytterligare på Sandefjord.


Publicerad: 8 juli 2018 klockan 11:37

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
8 jul 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.62

Odds

Plusmeny
Sarpsborg 08 vs Ranheim
X2500 kr2.30
Bodö/Glimt vs Brann
2 (AH 0.0)500 kr1.89

Dela vidare!

Kommentera nedan!