Heerenveen vs AZ Alkmaar • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

Heerenveen vs AZ Alkmaar

Heerenveen behöver hitta en seger för att närma sig tabelltoppen av den holländska förstadivisionen. Ett AZ Alkmaar med två raka segrar i ryggen har siktet inställt på att försvara sin Europa-plats.

Avspark: 27 jan 16.45
Annons

Heerenveen har inte direkt blomstrat marknaden på sistone och sladdar i tabellen efter tre raka matcher utan seger i ligaspelet. Nu måste klubben höja sig några nivåer för att ta en Europa-plats även den här säsongen. AZ Alkmaar knep en tredjeplats förra året och var bara åtta poäng ifrån en andraplats. Men den här säsongen har varit upp och ner för laget som nu vill knapra in på toppduon och samtidigt försvara sin Europa-plats.

Hemmalag

Heerenveen har blandat och gett under säsongen. Men med tre raka matcher i ligaspelet utan en seger behöver laget studsa tillbaka för att inte tappa mark i tabellen. Just nu ligger Heerenveen på en tiondeplats i tabellen med 21 poäng på 18 matcher. Upp till en Europa-plats är det i dagsläget fem poäng. Så en seger på hemmagräs skulle definitivt ge laget behövlig fart uppåt inför resterande del av säsongen. Heerenveen har den tredje sämsta defensiven (totalt fyrtiotre insläppta mål) och den tredje bästa offensiven (totalt fyrtio mål framåt) av alla lag i serien. Inför matchen mot AZ Alkmaar saknas endast skadade mittfältaren Morten Thorsby i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AZ Alkmaar har inte riktigt hittat fram till någon längre formtopp under den här säsongen i den holländska förstadivisionen. Men med fem segrar på de åtta senaste ligamatcherna (senast 3-0 hemma mot Utrecht) börjar det se ut som om fjolårets ligatrea åtminstone ska kunna hålla ställningarna i toppen av tabellen och ta sig till Europa League. För tillfället ligger AZ Alkmaar på en femteplats med 28 inspelade poäng på 18 matcher. Visserligen är det hela nitton (!) poäng upp till en Champions League-plats i tabellen. Men AZ Alkmaar behöver poäng för att hålla undan för lagen som kommer underifrån. Åttondeplacerade Heracles som ligger precis utanför Europa-platserna är bara två poäng efter. Tränaren John van den Brom får klara sig utan skadade duon Myron Boadu och Rody de Boer i mötet med Heerenveen.

Fem senaste matcherna

Statistik

I åtta av de nio senaste mötena mellan Heerenveen och AZ Alkmaar har båda lagen gjort mål och det totala målantalet landat på minst tre mål. Den allra senaste matchen mellan lagen slutade 3-2 till ett då bortaspelande Heerenveen.

Heerenveen har gjort minst 2 mål i de 5 senaste matcherna i ligan.

AZ Alkmaar har passerat spelad mållina i 15 av sina 16 senaste bortamatcher.

Heerenveen passerar mållinan i de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

AZ Alkmaar har gjort minst 2 mål i 8 av de 9 senaste matcherna mot Heerenveen.

Speltips

Heerenveen har inte hållit nollan i en enda hemmamatch i ligaspelet den här säsongen. Samtidigt har eget lyckats göra mål i 88 procent av ligadusterna på hemmagräs. AZ Alkmaar har gjort mål i fem raka bortamatcher i Eredivisie och totalt sett hittat nätet i hela 89 procent av lagets bortamatcher i ligan den här säsongen. Utslaget på matcherna i ligan hittills passerar laget dessutom spelad mållina i genomsnitt nio av tio matcher. Två lag utan kännbara avbräck brakar samman i vad som förväntas bli en galen målfest. Inbördes möten och aktuell målform talar för en underhållande tillställning där publiken lär bjudas på spektakulär Hawaii-fotboll och full fart framåt. Därför spelas att det blir över två mål totalt och att båda lagen hittar nätet i matchen på Abe Lenstra Stadion.

Djävulens advokat

Mer eller mindre allting talar för att det blir ett hejdlöst målkalas på Abe Lenstra Stadion. Men AZ Alkmaar har hållit nollan i två raka matcher och i tre av de fem senaste i ligaspelet har bara ett av lagen på planen gjort mål. Och även om Heerenveen har bjudit upp till dans i de senaste matcherna är det bara 62 procent av hemmamatcherna den här säsongen som har passerat spelad mållina.


Publicerad: 27 januari 2019 klockan 15:42

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
27 jan 16.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Girona vs Barcelona
1 (Ö 0.5)500 kr1.72
Brescia vs Spezia
Ö 2.0500 kr1.52

Dela vidare!

Kommentera nedan!