Heidenheim vs Union Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Heidenheim vs Union Berlin

Heidenheim har inte gett upp hoppet om avancemang till Bundesliga. Union Berlin vill säkra en direktplats efter en stark period i ligaspelet.

Avspark: 15 mar 18.30
Annons

Heidenheim tillhörde botten av den tyska andradivisionen i fjol och säkrade till slut kontraktet med endast två poängs marginal. Den här säsongen har det gått betydligt för laget som nu jagar avancemang till Bundesliga. Union Berlin tillhörde det övre mittenskiktet under fjolårsäsongen. Men precis som Heidenheim har klubben växlat upp några nivåer och nosar nu på avancemang efter en imponerande säsong.

Hemmalag

Heidenheim kom i gång på allvar under den senare delen av hösten och hade en nio matcher lång svit utan förlust i ligaspelet. Men med två raka förluster (1-2 mot Jahn Regensburg och 0-1 mot Bochum) har lett till att klubben tappat viktig mark i toppen av tabellen. Just nu ligger Heidenheim på en sjätteplats med 39 poäng på 25 matcher. Upp till just Union Berlin (som innehar tredjeplatsen som ger kvalspel om avancemang) är det i dagsläget hela åtta poäng. Så hemmalaget behöver vända på trenden omgående för att äta sig ikapp och förbi. Inför mötet med Union Berlin saknas skadade högeryttern Robert Leipertz och avstängde mittfältaren Robert Andrich i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Union Berlin har bara förlorat två (!) matcher totalt i ligaspelet den här säsongen och har framför allt visat sig starka på hemmagräs. Samtidigt har kryssen avlöst varandra. Något som lett till att laget bara ligger på en tredjeplats i tabellen med 47 inspelade poäng på 25 matcher. Upp till serietvåan Hamburg är det endast tre poäng. Så ett hungrigt och motiverat Union Berlin som vunnit fyra av de fem senaste i ligan och är formstarkast av alla lag ser en möjlighet att lägga vantarna på en direktplats till Bundesliga i händelse av seger. Skadade anfallaren Sebastian Polter missar matchen mot Heidenheim. Även duon Nicolai Rapp och Grischa Prömel saknas på grund av avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tre senaste matcherna mellan Heidenheim och Union Berlin har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet lagen emellan i höstas slutade 1-1.

Heidenheim har gjort mål i 92 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Union Berlin har gjort minst 1 mål i de 7 senaste ligamatcherna.

Heidenheim har gjort minst 1 mål i de 10 senaste ligamatcherna på hemmaplan.

Union Berlin släpper in mål i 75 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Speltips

För Heidenheim går spelet in i 72 procent av ligamatcherna som spelats så här långt. För Union Berlin är motsvarande siffra på bortaplan 67 procent. Hemmalaget behöver vända trenden för att uppflyttningsdrömmarna inte ska gå i kras. Heidenheim kan luta sig mot ett fint målfacit på hemmagräs. Laget har strutat i 92 procent av ligamatcherna på hemmaplan hittills (0-1 mot Darmstadt 98 i september är enda plumpen) och passerar spelet i fem av de sex senaste hemmamatcherna. Union Berlin å andra sidan har gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna på bortagräs och behöver en ny seger för att haka på toppduon Köln och Hamburg (som innehar direktplatserna till Bundesliga) i tabellen. Två lag som trivs mot varandra historiskt sett (senaste tre mötena har slutat med mål åt bägge håll) gör upp om oerhört viktiga poäng i toppstriden av den tyska andradivisionen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Voith-Arena.

Djävulens advokat

Heidenheim har förvisso gjort mål i mer eller mindre varje hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Men samtidigt ståtar Union Berlin med seriens bästa försvar. Endast tjugoen mål har laget totalt släppt in hittills. Union Berlin har även hållit nollan i två raka matcher och totalt tre av de fem senaste i ligan.


Publicerad: 15 mars 2019 klockan 15:34

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 mar 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!