Helsingborg vs Malmö FF • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Helsingborg vs Malmö FF

Helsingborg har inte vunnit på åtta raka och måste vända trenden. Malmö FF har kopplat greppet om förstaplatsen efter en fin period.

Avspark: 2 jun 17.30
Annons

Helsingborg tog sig äntligen upp till Allsvenskan efter hårdsatsningen i Superettan förra året. Men hittills har det gått tungt för klubben som nu har åtta raka matcher i ligaspelet utan en seger. Malmö FF har varvat upp motorerna efter den svaga fjolårssäsongen och ser redan nu ut att kunna skapa en liten lucka i tabelltoppen.

Hemmalag

Helsingborg satsade hårt under fjolåret och plockade in namn som Ramus Jönsson, Andreas Granqvist och Wanderson i truppen. Allt för att äntligen ta steget upp till Allsvenskan igen. Och efter en mer än stabil säsong höll favoriterna för trycket och säkrade avancemang i slutskedet av säsongen. Inledninge på årets säsong började även lovande för skåningarna som vann två av de tre första matcherna i ligaspelet. Men efter det har det gått tyngre för klubben som nu har åtta raka utan seger och ligger på en trettondeplats med 10 poäng på 11 matcher. En seger i det första Skåne-derbyt på flera år skulle ge Helsingborg välbehövlig medvind inför fortsättningen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Malmö FF har hittat storformen senaste tiden och radat upp segrar i ligaspelet. Det efter en svajig inledning med kryss mot Häcken (1-1) och förlust mot GIF Sundsvall (1-3) i de två inledande matcherna. Men sedan början av april har Malmö FF vunnit åtta matcher i ligaspelet (senast revansch med 2-1 mot GIF Sundsvall) och ligger etta i tabellen med hela 27 inspelade poäng på 12 matcher. En ny seger mot rivalerna Helsingborg skulle se till att laget kopplar ett ännu fastare grepp om serieledningen och stärker självförtroendet ytterligare inför sommarens viktiga Europa-spel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fem senaste matcherna mellan Helsingborg och Malmö FF har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast mötet för tre år sedan slutade dock 2-0 till ett då hemmaspelande Malmö FF.

Helsingborg har gjort mål i 100 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

Malmö FF har hittat nätet i 80 procent av bortamatcherna i ligan hittills.

Helsingborg har släppt in minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna.

Malmö FF har hållit nollan i endast 40 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Helsingborg har spelet gått in i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet och totalt i 82 procent av matcherna. För Malmö FF är motsvarande siffra på bortaplan beskedliga 60 procent. Ett efterlängtad och känsloladdat Skåne-derby har alla förutsättningar för att bjuda på underhållning och målkalas. Hemmalaget (som släppt in mål i alla ligamatcher så här långt in på säsongen) behöver kliva framåt och försöka hitta en seger för att lämna strecket och skapa lite andrum inför fortsättningen. Samtidigt har ett Malmö FF i kanonform chansen att utöka serieledningen i händelse av seger. Men laget brottas även med en del skadeproblem i försvaret med förmodligen mittbackarna Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson borta. Allting är upplagt för en sevärd tillställning och ett hett och efterlängtat derby mellan två lag som vill kamma hem tre värdefulla poäng inför uppehållet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Olympia.

Djävulens advokat

Helsingborg har förvisso nätat i alla matcher på hemmagräs i ligan hittills. Men nu ställs de formsvaga nykomlingarna mot seriens bästa försvar. Malmö FF har endast släppt in nio mål totalt och hållit nollan i tre av de fyra senaste i ligaspelet. Ett tidigt mål av hemmalaget skulle behövas för att öppna upp matchbilden.


Publicerad: 2 juni 2019 klockan 11:38

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
2 jun 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!