Helsingborg vs Norrby • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Helsingborg vs Norrby

Helsingborg jagar förstaplatsen med flera starka nyförvärv på plats. Norrby vill röra sig bort från kvalstrecket och klättra i tabellen.

Avspark: 2 aug 00.00
Annons

Helsingborg har siktet inställt på att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Efter en hektisk transfersommar har skåningarna spetsat truppen ytterligare med bland annat VM-hjälten och backresen Andreas Granqvist och borrar nu ned sina huvuden i jakten på serieledande Falkenberg. Norrby ligger läskigt nära kvalstrecket och är i stort behov av poäng för att inte bli indragna i bottenstriden och riskera nedflyttning.

Hemmalag

Helsingborg har imponerat så hår långt in i säsongen och är en av favoriterna till att ta sig upp till Allsvenskan. Efter två år i Superettan satsar nu klubben stenhårt för att ta sig tillbaka till finrummet i svensk fotboll. Allt eller ingenting gäller för laget som just nu ligger på en andraplats i tabellen med 34 poäng på 16 matcher. Helsingborg har bara två förluster hittills (!) och är obesegrade i fyra raka matcher. Med nya, tongivande spelare i startelvan är tongångarna positiva runt laget som nu vill utmana Falkenberg i toppen av tabellen. Inför mötet med Norrby får skåningarna klara sig utan trion Johan Persson, Carl Johansson och Mikael Dahlberg.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Norrby klarade sig precis undan kvalspel i fjol och fick en ny chans i Superettan. Men även den här säsongen har det gått trögt för klubben som för tillfället ligger på en blygsam elfteplats i tabellen med endast 18 inspelade poäng på 16 matcher. Med bara två poäng ned till strecket behövs ett trendbrott om Norrby återigen ska kunna säkra fortsatt spel i andradivisionen. Men med två raka torsk är formsvackan ett faktum. Till matchen mot Helsingborg kommer bortalaget utan avstängde mittfältaren Abdalrahman Saidi. Nicklas Savolainen (som leder interna skytteligan) är däremot tillbaka från avstängning och med i truppen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Helsingborg har vunnit två av de tre senaste matcherna mot Norrby. Senaste mötet lagen emellan på Olympia förra säsongen slutade hela 3-2 till Helsingborg.

Helsingborg har gjort minst 1 mål i de 13 senaste matcherna.

Norrby har bara vunnit 2 av sina 8 bortamatcher hittills.

Helsingborg har vunnit sina 5 senaste matcher på hemmaplan.

Norrby snittar 3.00 insläppta mål per match sett till de 4 senaste bortamatchera.

Speltips

Helsingborg har vind i seglen efter en övertygande bortaseger mot Jönköpings Södra i den senaste ligaomgången. Med hemvändarduon Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson i laget kan skåningarna se med tillförsikt på den resterande delen av säsongen som förhoppningsvis leder till avancemang. På ett i det närmaste fullsatt Olympia kommer Helsingborg att ha fullt stöd i ryggen när nyförvärven gör hemmadebut. Någonting som borgar för full fart framåt och en stark forcering. Norrby är svaga i år och sänkta efter två raka förluster i ligaspelet. Samtidigt är Helsingborg det starkaste hemmalaget i serien och har näst bäst offensiv och form av alla lag. Därför spelas att Helsingborg vinner och att det blir totalt över 2.5 mål i matchen.

Djävulens advokat

Allting talar för en urladdning av Helsingborg som vill ge hemmafansen någonting att glädjas åt. Framför allt när det vankas hemmadebut för hemvändarna Granqvist och Jönsson. Men högmod går före fall. Om skåningarna trycker på alltför hårt i jakten på mål framåt finns alla möjligheter för Norrby att överraska och lita på sina omställningar för att skrälla. Laget brukar spela bra mot toppmotstånd på bortagräs (0-0 mot Falkenberg och 2-0 mot ligatrean Halmstad). Helsingborg behöver hitta balansen mellan lagdelarna och inte förhasta sig för att ordna tre poäng.


Publicerad: 2 augusti 2018 klockan 11:13

Speltipset
Tips
1 + Ö 2.5
Avspark
2 aug 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.72

Odds

Plusmeny
FH Hafnarfjördur vs Hapoel Haifa
BLGM2 000 kr2.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!