Helsingborg vs Värnamo • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Helsingborg vs Värnamo

Ett revanschsuget Helsingborg behöver en vinst för att haka på topptrion. Värnamo är jumbon som redan nu är rejält akterseglad i tabellen.

Avspark: 24 jun 00.00
Annons

Helsingborg såg länge ut att ta kommandot i årets upplaga av Superettan efter en ruggigt stark inledning på säsongen. Men efter några mindre lyckade resultat (senast 3-3 borta mot Varberg) har skåningarna tappat mark i toppen av tabellen. En vinst mot tabelljumbon på hemmaplan är ett måste för att drömmen om avancemang tillbaka till Allsvenskan ska leva vidare. Värnamo är i en katastrofalt usel form och ligger sist i tabellen med sex raka förluster i ryggen inför det nu svåra bortamötet mot ett revanschsuget Helsingborg.

Hemmalag

Helsingborg inledde säsongen mer än lovande och utkristalliserades tidigt som en av de hetaste kandidaterna till att säkra en plats i Allsvenskan. Men på senare tid har det gått något tyngre för skåningarna som endast har en seger på de fyra senaste matcherna. Just nu ligger laget på en fjärdeplats med 25 poäng på 13 matcher. Men om det är någonstans trenden ska brytas är det på Olympia. Helsingborg har vunnit de fyra senaste matcherna på hemmagräs och ser en vinst mot jumbon som en behövlig pick-me-up för att krympa avståndet till topptrion och blanda sig in i titelstriden.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Värnamo var i fjol ett topplag i Superettan och slogs länge om en kvalplats till Allsvenskan. Men i år har laget inte alls fått till det så här långt in i säsongen. Klubben har förtvivlat svårt att norpa åt sig poäng och har bara en enda trepoängare (2-0 mot bottenkollegan Varberg) hittills. Värnamo ligger sist i tabellen på en sextondeplats med endast 5 inspelade poäng på 13 matcher. Formkurvan pekar spikrakt nedåt och just nu är (framför allt på bortaplan) Värnamo ett uddlöst och ihåligt lag att möta.

Fem senaste matcherna

Statistik

Helsingborg har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher. Samtidigt har Värnamo sämst bortaform i hela ligan och näst sämsta defensiv med tjugoåtta insläppta mål.

Helsingborg snittar 2.00 mål framåt per match på hemmaplan.

Värnamo har förlorat 83 procent av säsongens bortamatcher hittills.

Helsingborg har gjort mål i de 10 senaste matcherna.

Värnamo släpper in i snitt 2.67 mål per match på bortaplan.

Speltips

Helsingborg har inte fått med sig resultaten i de senaste omgångarna och har en lucka upp till serieledarna Falkenberg. Men upphämtningen i senaste matchen mot Varberg (1-3 blev 3-3) ger skåningarna tillbaka en del av självförtroendet. Och när titelracet nu står på spel finns det ingen anledning att tro att tabelljumbon Varberg ska kunna rubba ett oerhört hemmastarkt Helsingborg på Olympia. Det är stor klasskillnad lagen emellan och Helsingborg har nu tagit sig i kragen för att vända trenden och hitta första trepoängaren sedan senaste hemmavinsten mot rivalen Degerfors (4-1). Därför spelas att Helsingborg vinner med två måls marginal. I händelse av att Helsingborg bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Helsingborg har inte fått till det i de två senaste matcherna. Någonting som kan sätta sig i huvudet inför mötet med tabelljumbon. Får inte skåningarna hål på Värnamo tidigt kan nerverna definitivt spela in i hur matchen utvecklar sig. Helsingborg behöver ett tidigt mål för att få utväxling i sitt spel och kunna dra iväg siffrorna inför hemmapubliken. Värnamo spelar för ett oavgjort resultat och blir starkare ju längre in i matchen de lyckas hålla nollan.


Publicerad: 24 juni 2018 klockan 06:43

Speltipset
Tips
Helsinborg (AH -1.0)
Avspark
24 jun 17.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Strömsgodset vs Ranheim
2500 kr5.00
Tromsdalen vs Florö
1500 kr1.72
Kongsvinger vs Strömmen
1 (AH -1.0)500 kr2.30

Dela vidare!

Kommentera nedan!