Henan Jianye vs Shanghai SIPG • Rekraketer
Annons
Speltips
CFA Super League

Henan Jianye vs Shanghai SIPG

Henan Jianye jagar fjärde raka segern för att fortsätta klättringen. Shanghai SIPG har siktet inställt på att snart överta serieledningen.

Avspark: 17 maj 12.00
Annons

Henan Jianye säkrade nytt kontrakt med endast två poängs marginal efter en stökig säsong i den kinesiska högstaligan. Men i år verkar klubben (åtminstone sett till de tre senaste matcherna) kunna få fart på spelet igen. Shanghai SIPG knep förstaplatsen förra året och vill nu försvara ligatiteln. Med fem poäng upp till ettan Beijing Guoan behövs nya segrar för att knapra sig ikapp och förbi.

Hemmalag

Henan Jianye verkar ha fått fart i ligan efter att ha gått segerlösa genom de fem första omgångarna. Nu står klubben på tre raka segrar (senast 3-2 borta mot Hebei CFC) och har tagit positioner i tabellen. Just nu ligger laget på en åttondeplats med 11 poäng på 8 matcher. Efter fjolårets svaga tolfteplats har nu Henan Jianye en strålande möjlighet att revanschera sig och åtminstone säkra kontraktet i ett betydligt tidigare skede jämfört med i fjol. En ny seger mot regerande mästarna skulle skänka ytterligare medvind för ett redan nu formrusigt och målstarkt hemmalag.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Shanghai SIPG vann den kinesiska högstaligan i fjol och har nu siktet inställt på att återupprepa framgången. Och med stjärnorna Hulk (lagkapten) och Oscar fortsatt i truppen besitter gästerna tillräckligt med kvalitet för att vara med och slåss om titeln även i år. Efter en stark inledning på säsongen (bara en förlust så här långt in på säsongen) sladdar Shanghai SIPG i dagsläget in på en andraplats i tabellen med 22 inspelade poäng på 9 matcher. Med fyra segrar på de fem senaste har bortalaget tillräckligt med fart in sig i matchen mot Henan Jianye för att kunna sno åt sig ytterligare tre poäng i jakten på serieledande Beijing Guoan.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fyra senaste matcherna mellan Henan Jianye och Shanghai SIPG har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast blev det 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Shanghai SIPG.

Henan Jianye har gjort mål i 100 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Shanghai SIPG har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste matcherna i ligan.

Henan Jianye snittar totalt 3.50 mål per match i ligaspelet så här långt in på säsongen.

Shanghai SIPG har hittat nätet i 75 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Speltips

För Henan Jianye har spelet gått in i 100 procent av lagets ligamatcher så här långt in på säsongen. Visserligen är motsvarande siffra för Shanghai SIPG endast 25 procent sett till bortamatcherna och 56 procent totalt. Men Henan Jianye har visat prov på offensiv spets i inledningen av säsongen. Mål i alla matcher hittills och tre raka segrar har definitivt stärkt hemmalagets självförtroende. Historiskt sett trivs även lagen mot varandra målmässigt. I de fyra senaste matcherna har såväl Henan Jianye som Shanghai SIPG hittat nätet. Ett hemmalag på tydligt uppåtgående ska ha alla möjligheter att peta in en boll i kassen. Samtidigt ska det mycket till om serietvåan Shanghai SIPG (som hittat nätet i de tre senaste ligamatcherna) går mållösa ur sammandrabbningen. Allting talar för en målrik tillställning mellan två offensiva lag som gärna bjuder upp till dans. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Zhengzhou Hanghai Stadium.

Djävulens advokat

Nog har Henan Jianye visat framfötterna i de tre senaste ligamatcherna. Men det går inte att vifta bort Shanghai SIPG:s täta defensiv. Gästerna har bara släppt in åtta mål totalt i ligaspelet och hållit nollan i tre av de fyra senaste bortamatcherna. Ett tidigt mål av hemmalaget skulle definitivt gynna spelet och öppna upp matchbilden rejält.


Publicerad: 17 maj 2019 klockan 07:28

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
17 maj 12.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!