Hibernian vs Hearts • Rekraketer
Annons
Speltips
Premiership

Hibernian vs Hearts

Hibernian har fått upp lite fart och kopplat greppet om den sista slutspelsplatsen i den skotska högstaligan. Hearts behöver poäng för att undvika nedflyttning.

Avspark: 3 mar 20.45
Annons

Hibernian knep en plats på den övre tabellhalvan i fjol. Men klubben var aldrig riktigt nära att ta en av Europa-platserna. Upp till fjärdeplacerade Aberdeen blev det i slutändan hela tretton poäng. Även den här säsongen ser laget ut att kunna slå sig in bland de sex främsta i tabellen. Det trots en svajig höst med bland annat tio matcher i rad utan seger. Men efter nyårsskiftet har det sett bättre ut för ett Hibernian som med två segrar på de tre senaste ligger på en sjätteplats med 37 poäng på 28 matcher. Med tanke på att det endast är fem poäng ner till ett jagande Kilmarnock under strecket finns ingen anledning för Hibernian att bromsa upp nu när bara fem omgångar kvarstår av grundserien.

Hearts har haft en jobbig säsong i Premiership. Klubben, som slutade bland de sex främsta i fjol, har bara vunnit tre matcher totalt i ligaspelet så här långt och ser ut att få det tufft att säkra nytt kontrakt i högstaligan. Och visst är det ett stukat bortalag som nu gästar Easter Road Stadium för att försöka plocka poäng. Hearts ligger i dagsläget sist i tabellen på en tolfteplats med endast 19 inspelade poäng på 27 matcher. För att inte luckan upp till tryggare mark i tabellen (sex poäng upp till tiondeplacerade St Mirren) ska öka behöver gästerna bryta trenden. Viktigt att få med sig energi och självförtroende in i det stundande nedflyttningskvalet.

För Hibernian har spelet gått in i 79 procent av laget hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Hearts har klivit över spelad lina i 62 procent av lagets bortamatcher i ligan.
För Hibernian ligger det totala målsnittet på 3.14 mål per match på hemmaplan i ligan så här långt. Hearts snittar 2.77 mål per match på bortaplan i ligaspelet.
Hibernian har gjort mål i 93 procent av hemmamatcherna i ligan och samtidigt släppt in mål i 79 procent av matcherna på hemmagräs.
Hibernian har klivit över linan i 5 av de 7 senaste ligamatcherna. Hearts passerar linan i de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Hearts befinner sig helt under isen med bara en seger på de femton senaste matcherna i ligaspelet. Laget har släppt in mål i de fem senaste ligamatcherna och passerar linan i just de fem senaste. Allra senaste bortamatchen gick Hearts rejält på pumpen i mötet med Celtic (0-5). Hibernian har tagit kommando över den sista slutspelsplatsen efter en formhöjning under de senaste veckorna. Laget är starka på hemmagräs och har gjort mål i 93 procent av ligamatcherna på hemmagräs. När seriens tredje målrikaste offensiv (Hibernian) nu ställs mot ligans sämsta bortalag (Hearts) finns fint värde i ett överspel som båda lagen klivit över i majoriteten av ligamatcherna den här säsongen. Lägg därtill att såväl Hibernian som Hearts behöver poäng för att försvara position respektive klättra i tabellen nu när skotska Premiership närmar sig sitt slutskede. Böljande (och målglatt) spel är att vänta.


Publicerad: 2 mars 2020 klockan 10:09

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
3 mar 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!