Hibernian vs Ross County • Rekraketer
Annons
Speltips
Premiership

Hibernian vs Ross County

Ett kryssglatt Hibernian har tappat mark i tabellen efter tre raka ligamatcher utan seger. Ross County tog en efterlängtad seger hemma mot Livingston i den senaste ligaomgången.

Avspark: 12 feb 20.45
Annons

Hibernian, som slutade på en femteplats förra säsongen, har till stora delar kryssat sig igenom hösten i den skotska högstaligan. Laget har bara tagit sju segrar totalt och befinner sig just nu i en svagt lutande formkurva med tre raka matcher i ligaspelet (senast 1-2 mot Glasgow Rangers) utan seger. För tillfället ligger Hibernian på en sjätteplats med 30 inspelade poäng på 25 matcher. Med ett Kilmarnock som jagar en poäng bakom behöver hemmalaget nu hitta en seger för att hålla undan i kampen om en plats på den övre tabellhalvan. Men mot ett pånyttfött (nåja) Ross County behöver Hibernian onekligen höja sig för att roffa åt sig alla tre poängen.

Ross County tog en minst sagt efterlängtad seger hemma mot Livingston (2-0) förra veckan och bröt i och med det en dyster svit på sju ligamatcher i rad utan tre poäng. Därmed har gästerna plockat upp jakten på en plats bland de sex främsta. Samtidigt som marginalen nedåt i tabellen har ökat. Tillfälligt andrum för ett Ross County som just nu ligger på en niondeplats i tabellen med 25 poäng på 25 matcher. En ny seger borta mot Hibernian skulle öka slutspelsvittringen ytterligare och ge fin fart in i våren.

I 4 av de 5 senaste matcherna mellan Hibernian och Ross County har det blivit minst 3 mål gjorda totalt. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Ross County.
För Hibernians del har spelad mållina passerats i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Ross County ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet på 69 procent.
Hibernian snittar totalt 3.25 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Ross County ligger totalsnittet på 2.92 mål per bortamatch i ligan.
Spelet går in i 9 av de 10 senaste hemmamatcherna för Hibernian i ligaspelet. Ross County har klivit över linan i 7 av de 9 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Hibernian behöver hitta en seger för att inte halka ned ytterligare i tabellen. Med tanke på den senaste tidens dystra resultat finns det en risk att hemmalaget tappar sjätteplatsen om den skakiga formen fortsätter. Klart är att Hibernian är ett målglatt gäng som kliver över spelad lina i nio av de tio senaste hemma på Easter Road Stadium. Även Ross County brukar bjuda på öppna spjäll på resande fot och passerar linan i sju av de nio senaste. Lägg därtill att fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Här kan vi räkna med full fart och böljande spel mellan två lag som kommer att gå för segern.


Publicerad: 10 februari 2020 klockan 09:53

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
12 feb 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!