HIFK vs Jyväskylä • Rekraketer
Annons
Speltips
Ykkönen

HIFK vs Jyväskylä

HIFK är serieledarna som jagar avancemang till högstadivisionen. Jyväskylä behöver ett trendbrott för att klättra över strecket.

Avspark: 27 jul 00.00
Annons

HIFK vill studsa tillbaka direkt till den finska högstadivisionen efter att ha degraderats förra säsongen. Laget har fått rejält med luft under vingarna och tagit kommandot i tabellen efter en fin svit. Även Jyväskylä åkte ur Veikkausliiga i fjol och ser nu ut att få kriga för att klara nytt kontrakt i Ykkönen efter en helt klart fiaskobetonad säsong.

Hemmalag

HIFK har ännu inte förlorat på hemmaplan den här säsongen och har utkristalliserat sig som den starkaste uppflyttningskandidaten. Laget ligger just nu på förstaplatsen i tabellen med hela 27 poäng på 13 matcher. Helsingfors-klubben är inne i en riktigt fin formkurva och har bara en enda förlust på de elva senaste matcherna. Inför mötet med Jyväskylä förfogar tränaren Teemu Kankkunen över en skadefri matchtrupp. Pauli Kuusijärvi och Tuukka Andberg är tillbaka efter sina respektive avstängningar. Dessutom är anfallaren Casper Olesen, nyförvärvet från Danmark, redo för sin debut.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Jyväskylä har inte alls lyckats så här långt in i säsongen och ser ut att få kriga hårt för att undvika nedflyttning efter en miserabel svit. Laget ligger för tillfället näst sist i tabellen på en tiondeplats med endast 10 poäng på 14 matcher och har bara vunnit totalt två (!) matcher. Ett trendbrott krävs för att Jyväskylä ska hitta poängen som krävs för att säkra nytt kontrakt. Men det ser onekligen mörkt ut för Juha Pasojas mannar som har tre raka förluster i bagaget. Till matchen mot HIFK kommer bortalaget med en fulltalig trupp utöver avstängde försvararen Felix Gustavsson.

Fem senaste matcherna

Statistik

HIFK har inte förlorat mot Jyväskylä på fem raka matcher. Senaste mötet lagen emellan från tidigare under säsongen slutade 2-0 till ett då bortaspelande HIFK.

HIFK släpper bara in i snitt 0.43 mål per hemmamatch.

Jyväskylä har förlorat 83 procent av sina bortamatcher.

HIFK har inte förlorat någon av de 7 senaste bortamatcherna.

Jyväskylä har inte hållit nollan i 4 raka matcher.

Speltips

HIFK vill skaka av sig ligatvåan KPV och ta ett ännu fastare grepp om förstaplatsen och direktavancemang till högstadivisionen. Full fart framåt gäller när ett hemmalag som har bäst defensiv och form i hela ligan möter ett Jyväskylä som läcker bakåt och inte alls har fått till spelet på sistone. HIFK ska vara modellen större här och kommer att trycka på för att skjuta bortalaget i sank tidigt och med marginal. Allting talar för en urladdning av HIFK som endast fick med sig en poäng i senaste ligaomgången. Därför spelas att HIFK vinner med två måls marginal vid full tid. I händelse av att HIFK bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Både HIFK och Jyväskylä spelade i högstadivisionen i fjol. Och även om tabell- och formläget är det diametralt motsatta för lagen finns det alltid en möjlighet till skrällar. Jyväskylä har gjort mål i alla sina bortamatcher och är i starkt poängbehov för att kunna klättra över nedflyttningsstrecket. HIFK är förvisso starka defensivt, men om Jyväskylä får in ledningsmålet måste hemmalaget kliva fram ännu mer och blotta sig bakåt.


Publicerad: 27 juli 2018 klockan 09:59

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
27 jul 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
FC Tokyo vs V-Varen Nagasaki
1500 kr1.50
IA Akranes vs Thor Akureyri
X2500 kr2.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!