HJK vs Honka • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

HJK vs Honka

HJK har fått upp fart med två raka segrar och vill åt tredje raka titeln. Honka jagar återigen en topplacering i den finska högstadivisionen.

Avspark: 19 jun 17.30
Annons

HJK har siktet inställt på att ta tredje raka ligatiteln i finska Veikkausliiga. Och efter en tyngre period har nu de regerande mästarna två raka segrar i ligaspelet. Honka föll på målsnöret i fjol och missade Europa-spel på grund av sämre målskillnad. I år är klubben ute efter revansch och vill nu slå sig in bland de tre främsta i tabellen.

Hemmalag

HJK har dominerat den finska fotbollen de senaste åren. Laget har tagit hem titeln två år i rad och är nu ute efter det tredje raka mästarbältet. Men säsongen hittills har varit upp och ner för de regerande mästarna. HJK inledde med två raka segrar innan de avverkade hela åtta raka matcher utan att spela hem en trepoängare. Men med två raka segrar i ligaspelet (senast 1-0 borta mot RoPS) ser klubben nu ut att kunna studsa tillbaka in i titelracet. HJK ligger för närvarande på en tredjeplats med 18 poäng på 12 matcher. Upp till serieledande Inter Turku är det i dagsläget bara två poäng.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Honka var nära att knipa en tredjeplats i fjol och därmed ta sig ut i Europa. Men klubben föll på sämre målskillnad (bara ett mål skiljde till slut) och tappade fjärdeplatsen till KuPS. Den här säsongen är Honka ute på ett revanschtåg och vill slå in sig bland de tre främsta och därigenom (äntligen) få chansen i kvalet till Europa League. För tillfället ligger laget på en fjärdeplats i tabellen med 17 inspelade poäng på 10 matcher. Med endast tre poäng upp (och två matcher färre spelade) än serieledande Inter Turku finns en gyllene möjlighet att ta kommandot i tabellen i händelse av seger mot HJK.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hela tolv (!) av de tretton senaste matcherna mellan HJK och Honka har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett även då bortaspelande Honka.

HJK har hittat nätet i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Honka har gjort mål i 80 procent av ligamatcherna på bortaplan.

HJK har släppt in mål i 6 av de 8 senaste ligamatcherna.

Honka har släppt in mål i 80 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För HJK har spelet gått in i hela 83 procent av lagets matcher på hemmaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Honka på bortaplan i ligan är hittills 60 procent. Två lag som vill avancera några snäpp i tabellen möts i vad som väntas bli en fartfylld tillställning. Hela tolv av de tretton senaste matcherna lagen emellan har slutat med att båda lagen gjort mål. HJK har gjort mål i 83 procent av hemmamatcherna den här säsongen. Samtidigt har Honka hittat nätet i 80 procent av lagets bortamatcher. Vi kan se fram emot en förmodad målrik historia där båda lagen kommer att gå för tre poäng. En seger skulle minska luckan upp till serieledande överraskningslaget Inter Turku inför fortsättning framöver. Full fart framåt gäller i ett hett sexpoängsmöte i tabelltoppen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Telia 5G-areena.

Djävulens advokat

Visserligen brukar HJK och Honka bjuda på öppet spel när de möts. Men bara två av de tre senaste för HJK har slutat med att båda lagen gjort mål. Och för Honka har de två senaste matcherna i ligaspelet slutat med att bara ett av lagen hittat nätet. Ett tidigt mål behövs onekligen för att få fart på matchen och öppna upp ytorna.


Publicerad: 19 juni 2019 klockan 08:44

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
19 jun 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!