HJK vs Turku PS • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

HJK vs Turku PS

HJK leder serien i överlägsen stil och är oerhört starka på hemmaplan. Turku PS har klättrat i tabellen efter vinster mot bottenkollegorna.

Avspark: 14 jul 00.00
Annons

HJK går mot en ny ligatitel efter att ha imponerat så här långt in i den finska högstadivisionen. Klubben har redan skapa en lucka ner till övriga topplag och ser onekligen ut att försvara bucklan om formen fortsätter. Turku PS har tagit sig över nedflyttningsstrecket efter två viktiga segrar mot konkurrenterna i bottenskiktet och blickar nu uppåt i tabellen för att fortsätta klättringen.

Hemmalag

HJK tog revansch i ligaspelet i fjol genom att ta hem ännu en titel. Även i år går det bra för det finska storlaget som just nu ligger på en förstaplats i tabellen med hela 42 poäng på 19 matcher. HJK är trots några poängtapp i de senaste omgångarna det formstarkaste laget i Veikkausliiga och har framför allt imponerat på hemmaplan och i det defensiva arbetet. För att töja ut marginalen nedåt i tabellen ytterligare har serieledarna siktet inställt på att ta ännu en seger inför hemmapublik. Inför mötet med Turku PS saknas långtidsskadade Juha Pirinen och Akseli Pelvas. Dessutom är duon Daniel O’Shaugnessy och Ville Jalasto osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Turku PS har inte haft det lätt så här långt in i säsongen. Nykomligen tog bara en seger på de femton (!) första matcherna och såg länge ut att gå mot nedflyttning. Men två hemmamatcher mot bottenkonkurrenterna kunde inte ha kommit mer lägligt. Segrar i båda matcherna (senast 3-2 mot jumbon PS Kemi) har sett till att skänka hopp till Turku PS som just nu ligger på säker mark i tabellen genom en tiondeplats och 16 inspelade poäng på 18 matcher. I matchen mot HJK får bortalaget eventuellt klara sig utan Rasmus Holma och Niklas Friberg som båda har skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

HJK har gjort mål i alla sina hemmamatcher den här säsongen. Dessutom har hemmalaget inte släppt in något mål alls i sina fyra senaste matcher på hemmaplan.

HJK har hållit nollan i 56 procent av sina hemmamatcher.

Turku PS har bara gjort mål i 50 procent av sina bortamatcher.

HJK har vunnit sina 6 senaste matcher på hemmaplan.

Turku PS har inte gjort mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Speltips

HJK har visserligen tappat en del poäng i Veikkausliiga senaste tiden. Men klubben har bara en förlust på de tolv senaste matcherna och är seriens starkaste hemmalag och har den näst bästa defensiven. Turku PS kommer med självförtroende efter segrarna på hemmaplan mot IFK Mariehamn och PS Kemi. Men HJK är i det närmaste oslagbara på hemmagräs och släpper inte in mål i onödan. Turku PS å andra sidan har seriens klart sämsta offensiv med endast femton gjorda mål hittills och ska inte kunna hota serieledarna. Därför spelas att båda lagen inte gör mål i matchen. Spelet sitter om något av lagen vinner utan att släppa in något mål eller om matchen slutar mållöst.

Djävulens advokat

HJK ska inte ha några som helst problem med att avfärda nykomlingen på hemmagräs. Men allting kan hända. Och Turku PS kommer med självförtroende efter två raka segrar på hemmaplan. Om HJK slappnar av eller trycker på för hårt framåt kan gästerna definitivt skrälla och få in en boll genom en omställning eller liknande. Men om HJK får in ett ledningsmål kommer de att spika igen sitt vassa försvar och hålla undan för att ta ännu en trepoängare på hemmaplan.


Publicerad: 14 juli 2018 klockan 09:04

Speltipset
Tips
BLGM (Nej)
Avspark
14 jul 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Goiás vs Criciuma
1 (AH -0.5)500 kr1.85
Belgien vs England
Ö 3.0500 kr2.04

Dela vidare!

Kommentera nedan!