Hoffenheim vs Hannover 96 • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Hoffenheim vs Hannover 96

Hoffenheim jagar Europa-plats efter att ha tappat fart i Bundesliga. Hannover 96 behöver en seger för att närma sig säker mark i tabellen.

Avspark: 16 feb 15.30
Annons

Hoffenheim slutade på en imponerande tredjeplats förra säsongen och säkrade därmed en plats i Champions League. Men den här upplagan av Bundesliga har gått tyngre för klubben som bara vunnit en enda match i ligaspelet sedan slutet av november och nu ligger tre poäng ifrån en Europa-plats. Hannover 96 tillhörde bottenskiktet i fjol och ser även den här säsongen ut att gå en tuff vår till mötes. Den skadedrabbade klubben har endast vunnit tre segrar (!) i ligaspelet så här långt och behöver nu onekligen hitta formen och självförtroendet för att klättra över nedflyttningsstrecket i tabellen.

Hemmalag

Hoffenheim inledde säsongen lovande trots ett flertal tunga förluster. Med fyra raka segrar i oktober och november såg laget ut att återigen kunna utmana om en Champions League-plats. Men sedan dess har det gått trögare för tränare Julian Nagelsmanns mannar. Laget har endast vunnit en match (4-2 borta mot Freiburg för några veckor sedan) av de tio senaste och har nu sladdat ner till en niondeplats i tabellen med 30 poäng på 21 matcher. Men efter en stark insats borta mot Borussia Dortmund i den förra omgången finns hopp om att formen kan vara i antågande. En ny seger skulle ta Hoffenheim närmare toppsextetten och ge lite medvind inför resterande del av säsongen. I truppen är Lukas Rupp, Benjamin Hübner och Kevin Vogt otillgängliga på grund av skador. Även Florian Grillitsch missar matchen mot Hannover 96 genom sin avstängning.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hannover 96 kan inte blicka tillbaka på någon strålande säsong så här långt. Klubben tog endast två segrar (3-1 mot Stuttgart och 2-1 mot Wolfsburg) under hösten och ligger nu pyrt till i tabellen. Med endast 14 inspelade poäng på 21 matcher återfinns nu Hannover 96 på en sjuttondeplats (näst sist) i tabellen med fyra poäng upp till säker mark. Men förhoppning finns om att en vändning kan vara på väg efter att laget vann senast mot Nürnberg på hemmagräs. Tränaren Thomas Doll har en del att grubbla över inför mötet med Hoffenheim. I truppen saknas nämligen hela åtta spelare. Timo Hübers, Edgar Prib, Ihlas Bebou, Niclas Füllkrug, Linton Maina, Noah Joel Sarenren Bazee och Kevin Akpoguma är alla skadade. Dessutom är defensive mittfältaren Walace avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

De två senaste matcherna mellan Hoffenheim och Hannover 96 har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet klubbarna emellan slutade 3-1 till ett då bortaspelande Hoffenheim.

Hoffenheim har gjort mål i hela 91 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Hannover 96 har släppt in minst 1 mål i de 10 senaste ligamatcherna på bortagräs.

Hoffenheim har hållit nollan i endast 18 procent av hemmamatcherna i ligan.

Hannover 96 har hittat nätet i 90 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Hoffenheim går spelet in i 82 procent av hemmamatcherna i ligan den här säsongen. För Hannover 96 är motsvarande siffra på bortaplan hela 90 procent. Hemmalaget kommer stärkta efter upphämtningen borta mot serieledande Borussia Dortmund (tre mål på tolv minuter) och ser nu en möjlighet att krympa avståndet upp till tabelltoppen och närma sig en Europa-plats. Hannover 96 kan samtidigt luta sig mot en efterlängtad seger i den senaste omgången. Två lag i poängbehov som befinner sig i varsin del av tabellen drabbar samman i vad som lär blir en svängig uppgörelse. Hoffenheim har gjort mål i sex raka hemmamatcher. Hannover 96 har hittat nätet i de sju senaste ligamatcherna på bortagräs. Även de två senaste matcherna lagen emellan har slutat med mål i bägge kassarna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på PreZero Arena.

Djävulens advokat

Både Hoffenheim och Hannover har en förmåga att göra mål. Och lagen håller sällan nollan. Men om vi ser till lagens inbördes möten har endast två av de fem senaste slutat med att båda lagen gjort mål. Dessutom missar Hannover sin anfallare Ihlas Bebou som med tre strutar är en av lagets två vassaste målskyttar i ligaspelet så här långt. Rinner ett offensivt Hoffenheim iväg tidigt finns en risk att gästerna tappar motivationen.


Publicerad: 16 februari 2019 klockan 14:02

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
16 feb 15.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Luzern vs Lugano
BLGM1 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!