Hoffenheim vs Hertha Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Hoffenheim vs Hertha Berlin

Hoffenheim har tappat fart i jakten på en Europa-plats till nästa säsong. Hertha Berlin närmar sig striden kring strecket efter bara en seger på de fem senaste matcherna i ligaspelet.

Avspark: 14 mar 15.30
Annons

Hoffenheim hade en stark period under höstspelet med bland annat fem raka segrar. Men efter nyårsskiftet har det gått betydligt tyngre för klubben som bara skrapat ihop två segrar på de åtta senaste i ligaspelet. Just nu är laget, som ligger på en niondeplats med 35 poäng på 25 matcher, uppe i fem raka matcher utan seger. Visst har avståndet upp till Europa-platserna töjts ut den senaste tiden. Men upp till Schalke 04 på en sjätteplats är det i skrivande stund endast två poäng som skiljer. Överkomligt läge för ett Hoffenheim som likväl behöver växla upp för att inte tappa ytterligare mark i tabellen. En seger hemma mot ett lika formsvagt Hertha Berlin skulle ge klubben en välbehövlig skjuts inför det som (eventuellt) kvarstår av ett virusdrabbat Bundesliga.

Hertha Berlin var aldrig riktigt nära en topplacering förra året. Även den här säsongen har det gått kärvt för klubben som efter en säsong som blandat och gett dansar obehagligt nära nedflyttningsstrecket. Just nu ligger Hertha Berlin på en trettondeplats med 28 inspelade poäng på 35 matcher. Med endast en seger på de fem senaste matcherna i ligan (allra senast 2-2 hemma mot Werder Bremen) behöver gästerna hitta segrar för att kunna säkra kontraktet och pusta ut. Men då måste laget prestera bättre än vad som varit fallet under de senaste veckorna. Hertha Berlin har bara knipit två segrar sedan mitten av december i fjol och skulle må bra av en poängdos.

För Hoffenheim ligger det totala målsnittet på 3.85 mål per hemmamatch i ligaspelet. För Hertha Berlin ligger motsvarande bortasnitt på 3.17 mål per match.
Båda lagen har gjort mål i 62 procent av Hoffenheims ligamatcher på hemmaplan. För Hertha Berlin har båda lagen nätat i 58 procent av bortamatcherna i ligaspelet.
Hoffenheim har gjort mål i 77 procent, och släppt in mål i 85 procent, av hemmamatcherna i ligaspelet så här långt in på säsongen. Hertha Berlin har nätat i 75 procent av bortamatcherna och samtidigt hållit nollan i endast 17 procent av ligamatcherna på bortagräs.
För Hoffenheim går spelet in i 5 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet. För Hertha Berlins del har spelet gått in i 5 av de 7 senaste ligamatcherna.

Målkalas stundar på PreZero Arena. Hoffenheim nollas sällan på hemmaplan (mål i 77 procent av matcherna på hemmagräs) och har samtidigt svårt att hålla tätt bakåt. Klubben har inte lyckats hålla nollan i åtta raka ligamatcher och tvingats släppa in minst två mål i de två senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Hertha Berlin har släppt in mål i de fem senaste ligamatcherna. Men gästerna har även visat sig vara pigga framåt och nätat i de fem senaste bortamatcherna i ligan. Senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett för dagen bortaspelande Hertha Berlin. Nog är det upplagt för en ny målfest när Hoffenheim vill närma sig Europa-spel och Hertha Berlin vill skapa marginal ner till strecket. Målbaserat kombinationslir klickas till nära två gånger smeten.


Publicerad: 12 mars 2020 klockan 15:54

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
14 mar 15.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!