Holland vs Frankrike • Rekraketer
Annons
Speltips
Nations League

Holland vs Frankrike

Holland är på rejält uppåtgående trots en stor generationsväxling. Frankrike har fortsatt att prestera efter sommarens VM-guld.

Avspark: 16 nov 00.00
Annons

Holland missade sommarens mästerskap i Ryssland och befinner sig mitt uppe i en generationsväxling. Men laget har onekligen fått energi på sistone efter den oväntade storsegern mot Tyskland (3-0) på hemmaplan. Nu behövs en seger för att utmana om förstaplatsen i gruppen i Nations League. Frankrike är obesegrade i femton (!) raka matcher och har ett slagläge i gruppen efter två raka segrar. Ett oavgjort resultat räcker för att fransmännen ska säkra förstaplatsen och närma sig fotbolls-EM.

Hemmalag

Holland har onekligen någonting spännande på gång efter att ha missat fotbolls-VM. Lovande spelare som Frankie de Jong och Steven Bergwijn har tagit plats i landslagstruppen när en generationsväxling modell större ska se till att holländarna säkrar en plats i fotbolls-EM om två år. En meriterande storslam hemma mot Tyskland har gett laget ytterligare självförtroende inför det (för gruppen i Nations League) avgörande mötet hemma med ett Frankrike som fortfarande osar guld efter sommarens framgångar i Ryssland. Holland har gjort mål i sju raka matcher och är starka på hemmagräs. I sex av de åtta senaste hemmamatcherna har Oranje nämligen gjort minst två mål. Inför det viktiga hemmamötet med Frankrike förfogar förbundskaptenen Ronald Koeman över en fulltalig trupp utan vakanser.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Efter ett urstarkt mästerskap som till slut ledde fram till guld har Frankrike laddat om bössan med siktet inställt på fotbolls-EM. Efter en oavgjord match mot Tyskland (0-0) i den första omgången i Nations League har fransoserna tagit dubbla segrar på hemmagräs mot både nämnda Tyskland (2-1) och just Holland (2-1). Les Blues sitter därmed i förarsätet och behöver nu endast få med sig ett oavgjort resultat för att säkra förstaplatsen i gruppen. Frankrike har en explosiv och samspelt offensiv som sällan går lottlös ur en match. Frankrike gjorde mål i 80 procent av matcherna i kvalet till fotbolls-VM och snittade sedan två mål framåt per match i själva mästerskapet. De tre senaste matcherna laget spelat passerar dessutom spelad mållina. I matchen mot Holland får fransmännen klara sig utan en skadad Premier League-kvartett bestående av Alexandre Lacazette, Paul Pogba, Anthony Martial och Benjamin Mendy. Dessutom är Raphaël Varane ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Statistik

Frankrike har vunnit de fem senaste mötena med Holland. Tre av de fyra senaste matcherna lagen emellan har dessutom slutat med över två mål gjorda totalt. Allra senast blev det 2-1 till ett då hemmaspelande Frankrike.

Holland har gjort minst 2 mål i 6 av sina 8 senaste hemmamatcher.

För Frankrike har 4 av de 5 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål.

Holland snittade totalt 3.40 per match på hemmagräs i VM-kvalet.

Frankrike har gjort mål i 7 av de 8 senaste matcherna.

Speltips

Holland har hittat energin och motivationen igen efter några trassliga år. Efter segern mot Tyskland senast har nu holländarna en möjlighet att på egen kraft lägga beslag på förstaplatsen i gruppen. Men då behövs en seger mot Frankrike. Inbördes möten lagen emellan och lagens trender i närtid talat för en sprakande tillställning med mål i mängder. Holland måste kliva framåt för att hitta en trepoängare. Någonting som kommer att öppna upp för ett omställningsstarkt Frankrike med pilsnabbe Kylian Mbappé i spetsen. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Stadion Feijenoord.

Djävulens advokat

Holland behöver kliva framåt i matchen mot Frankrike och knipa en seger för att kunna ta över förstaplatsen i gruppen. Men med tanke på att ett Frankrike som redan vunnit två matcher endast behöver ett oavgjort resultat för att säkra förstaplatsen finns det en risk att de annars så offensiva och målglada gästerna kliver in med en defensiv inställning för att hålla nollan. Ett tidigt mål (allra helst från Holland) gynnar onekligen spelad lina. Ju längre Frankrike håller emot ett forcerande hemmalag, desto mer låst lär matchbilden bli.


Publicerad: 16 november 2018 klockan 17:25

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
16 nov 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Gibraltar vs Armenien
2 (AH -2.5)1 500 kr2.85
Wales vs Danmark
21 500 kr2.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!