Holstein Kiel vs Union Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Holstein Kiel vs Union Berlin

Holstein Kiel jagar en plats bland de tre främsta för att nå Bundesliga. Union Berlin kryssade senast och behöver hitta tillbaka till formen.

Avspark: 1 mar 18.30
Annons

Holstein Kiel har fått upp farten den senaste tiden och jagar nu en tredjeplats för att ha chans på avancemang till den tyska högstadivisionen. Med sex raka matcher utan förlust är det nu endast två poäng upp till bronsplatsen i tabellen. Union Berlin inledde säsongen strålande och det dröjde till mitten av december innan den första ligaförlusten för säsongen kunde noteras. Efter den oavgjorda matchen mot Arminia Bielefeld behöver nu laget studsa tillbaka för att inte halka efter i toppen.

Hemmalag

Holstein Kiel har stått för en fin resa inom den tyska fotbollen under de senaste åren och var snubblande nära att ta sig upp till Bundesliga i fjol som nykomlingar (!) i andradivisionen. Men efter att ha förlorat mot Wolfsburg i ett dubbelmöte fick klubben rikta in sig på en ny säsong i 2. Bundesliga. Efter en svag inledning av hösten (bara två segrar på de sju första matcherna) har Holstein Kiel nu hittat tillbaka till fjolårets nivå och ligger femma i tabellen med 39 poäng på 23 matcher. Med bara två poäng upp till just trean Union Berlin finns det nu hopp om att laget ska få en ny chans att för första gången någonsin ta sig upp till högstadivisionen. Tränaren Tim Walter får klara sig utan skadade trion Aaron Seydel, David Kinsombi och Kingsley Schindler i mötet med Union Berlin.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Union Berlin går mot en stark säsong i 2. Bundesliga efter att ha slutat på en åttondeplats i fjol. En strålande höst (laget var obesegrat fram till mitten av december) har gett Berlin-klubben en fin grund att stå på inför en spännande vårhalva av säsongen. För tillfället ligger Union Berlin på en tredjeplats i tabellen med 41 inspelade poäng på 23 matcher. Med en poäng ner till fyran St. Pauli och två ner till Holstein Kiel behöver nu laget växla upp några snäpp jämfört med den tama insatsen borta mot Arminia Bielefeld senast. En seger skulle ta Union Berlin ett steg närmare en direktplats till Bundesliga. Endast skadade anfallaren Sebastian Polter saknas i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Holstein Kiel och Union Berlin har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade dock 2-0 till ett för dagen hemmaspelande Union Berlin.

Holstein Kiel har släppt in mål i 91 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Union Berlin har hitta nätet i 73 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Holstein Kiel har gjort minst 1 mål framåt i de 16 senaste ligamatcherna.

Union Berlin har hållit nollan i endast 18 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Holstein Kiel går spelet in i hela 91 procent av lagets matcher på hemmaplan i ligaspelet. För Union Berlin är motsvarande siffra på bortaplan 73 procent. Hemmalaget är inne i en fin svit med sex raka matcher (tre på hemmaplan) utan förlust. Laget har gjort mål i de sexton (!) senaste ligamatcherna (plus mål i samtliga hemmamatcher så här långt) och samtidigt släppt in mål i 91 procent av matcherna på hemmagräs. Union Berlin har gjort mål i de fem senaste, släppt in mål i de sex senaste och behöver nu kliva framåt efter krysset (1-1 mot Arminia Bielefeld) senast. Allting talar för en öppen historia i en sexpoqängsdrabbning där båda lagen vill åt tre poäng för att ta något av ett kommando i toppen av tabellen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Holstein-Stadion.

Djävulens advokat

Förvisso har Holstein Kiel visat upp en stigande formkurva och är nu obesegrade i sju raka matcher. Men samtidigt sitter Union Berlins på seriens vassaste defensiv med endast tjugoen mål insläppta totalt så här långt in på säsongen. Med tanke på tabelläget behöver nu gästerna hitta en seger för att inte tappa mark i toppen. Får Union Berlin in ett ledningsmål kan de gå in för att knipa igen bakåt och därmed nolla Holstein Kiel.


Publicerad: 1 mars 2019 klockan 15:58

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
1 mar 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Augsburg vs Borussia Dortmund
BLGM1.701 000 kr

Dela vidare!

Kommentera nedan!