Houston Dynamo vs FC Dallas • Rekraketer
Annons
Speltips
MLS

Houston Dynamo vs FC Dallas

Houston Dynamo jagar ännu en seger för att befästa tabellpositionen. FC Dallas behöver studsa tillbaka efter ett mållöst kryss senast.

Avspark: 4 maj 22.00
Annons

Houston Dynamo missade slutspelet förra säsongen och har siktet inställt på revansch. Och efter en lovande säsongsinledning ser klubben verkligen ut att ha tagit kliv framåt i den amerikanska högstaligan. FC Dallas landade på en fjärdeplats i Western Conference förra året. Men laget slogs ut direkt av Portland Timbers i slutspelet.

Hemmalag

Houston Dynamo har fått en flygande start på säsongen efter ett kärvt fjolår i amerikanska MLS. Klubben har vunnit fem av de sju första matcherna i ligaspelet och kommer stärkta efter en färsk hemmaseger mot Columbus Crew (2-0) i ryggen. Just nu ligger laget på en femteplats i Western Conference med 16 poäng på 7 matcher. En ny seger skulle sätta Houston Dynamo i en fin position inför fortsättningen av säsongen. Framför allt med tanke på att laget har hela tre matcher färre spelade än divisionsledande LA Galaxy som bara är sju poäng bort. Inför mötet med FC Dallas saknas skadade kvartetten Eric Bird, DaMarcus Beasley, Romell Quioto och Ronaldo Peña i truppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

FC Dallas nådde en plats bland de fyra främst i Western Conference förra året. Även den här säsongen har börjat bra för klubben som tagit fem segrar av nio möjliga så här långt in i ligaspelet. För tillfället ligger laget på en fjärdeplats i divisionen med 17 inspelade poäng på 9 matcher. Men med tanke på det snöpliga krysset hemma mot SJ Earthquakes i den senaste ligaomgången behövs nu en seger för att FC Dallas ska studsa tillbaka och fortsatta på den fint inslagna vägen. Tränaren Luchi Gonzalez får klara sig utan skadade Cristian Colmán, Francis Atuahene, Bressan och Paxton Pomykal i matchen mot Houston Dynamo.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sju av de nio senaste matcherna mellan Houston Dynamo och FC Dallas har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste ligamötet lagen emellan slutade hela 4-2 till ett då hemmaspelande FC Dallas.

Houston Dynamo har gjort mål i 100 procent av lagets ligamatcher hittills.

FC Dallas har släppt in mål i totalt 78 procent av ligamatcherna.

Houston Dynamo har hållit nollan i endast 14 procent av matcherna i ligan.

FC Dallas snittar hela 3.25 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

För Houston Dynamo går spelet in i hela 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För FC Dallas del är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 75 procent. Hemmalaget har hittat nätet i alla sina ligamatcher (sju till antalet) så här långt och har rejält med medvind efter fem segrar på de sex senaste. FC Dallas har gjort mål i 75 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet hittills och släppt in mål i alla matcher på bortagräs så här långt. Allting talar för ännu en målrik och böljande sammandrabbning. Förra säsongen gjorde båda lagen mål i 71 procent av Houston Dynamos hemmamatcher i ligan. För FC Dallas låg siffran på 59 procent på bortaplan. Historiskt sett trivs även lagen mot varandra. Spelet har nämligen gått in i sju av de nio senaste. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på BBVA Compass Stadium.

Djävulens advokat

Även om Houston Dynamo och FC Dallas brukar hitta nätet mot varandra talar lagens allra senaste matcher i ligaspelet för en helt annan utgång. Hemmalaget lyckades nolla sina motståndare (2-0 hemma mot Columbus Crew) i den senaste ligaomgången. Och i FC Dallas senaste ligamatch mot SJ Earthquakes på hemmaplan blev det mållöst.


Publicerad: 4 maj 2019 klockan 07:10

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
4 maj 22.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Oldham vs Northampton
BLGM500 kr1.72
Cardiff vs Crystal Palace
2 (U 53.5 % BI)1 000 kr1.75

Dela vidare!

Kommentera nedan!