Huddersfield vs Arsenal • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Huddersfield vs Arsenal

Huddersfield säkrade kontraktet i förra omgången och kan se fram emot en ny säsong i Premier League. Arsenal vill avsluta med en seger för att hylla sin tränare.

Avspark: 13 maj 00.00
Annons

Huddersfield räddade säsongen i sista stund genom att säkra kontraktet borta mot Chelsea i förra omgången. Nu kan nykomlingen luta sig tillbaka och rikta fokus på ännu en säsong i engelska högstadivisionen. Arsenal har förvisso ingenting att spela för efter att klubben spelat till sig en Europa League-plats till hösten. Men London-laget vill ta tre pinnar för att bryta en negativ trend och fira av den avgående Wenger i fransmannens sista match.

Hemmalag

Huddersfield såg länge ut att bli indraget i nedflyttningsstriden efter en katastrofal avslutning på säsongen (bara en vinst sedan början av mars). Men i senaste omgången mot Chelsea (1-1) säkrades kontraktet och The Terriers ligger nu tryggt på en sextondeplats med 37 poäng på 37 matcher. Huddersfield får klara sig utan skadade duon Danny Williams och Elias Kachunga i matchen mot Arsenal. Även trion Jon Gorenc Stankovic, Michael Hefele och Tom Ince är tveksamma till spel.

Bortalag

Arsenal kan se tillbaka på ännu en misslyckad säsong. The Gunners är klara för ett nytt äventyr i Europa genom en garanterad sjätteplats med 60 poäng på 37 matcher. Men klubben har haft det förtvivlat svårt på bortagräs (sju raka förluster) och vill se till att avsluta säsongen med en trepoängare för att sända av Wenger på allra bästa sätt. Inför mötet med Huddersfield saknas skadade Mohamed Elneny, Laurent Koscielny, Mesut Özil och Santi Cazorla. Dessutom är unge mittbacken Konstantinos Mavropanos avstängd efter sitt röda kort senast.

Statistik

Arsenal har vunnit de fyra senaste mötena med Huddersfield. Senaste matchen i november förra året slutade hela 5-0 till Arsenal.

Huddersfield snittar 1.28 poäng per match på hemmaplan.

Arsenal har gjort mål i de 9 senaste matcherna.

Huddersfield har bara 1 vinst på de 9 senaste matcherna.

Arsenal har gjort mål i 72 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Huddersfield kan slappna av efter att ha säkrat fortsatt spel i Premier League och har ingenting att spela för i den sista ligaomgången. Arsenal har visserligen klart med Europa-spel till hösten, men vill avsluta med en seger för att dels bryta en förförlig trend på bortaplan, dels ge Arsène Wenger ett fint avsked i tränarens sista match med klubben. Därför spelas att Arsenal vinner med två måls marginal. I händelse av att Arsenal bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 13 maj 2018 klockan 14:50

Speltipset
Tips
2 (AH -1)
Avspark
13 maj 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.98

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!