Huddersfield vs Newcastle • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Huddersfield vs Newcastle

Huddersfield behöver poäng för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Newcastle har halkat till i tabellen efter tre raka matcher utan seger.

Avspark: 15 dec 00.00
Annons

Huddersfield måste hitta nya segrar om laget ska kunna klättra i Premier League och ta sig över nedflyttningsstrecket. Men ett bekymmersamt skadeläge har försatt klubben i trubbel. Tre raka förluster är illavarslande för tränaren David Wagner som nu får trolla med knäna för att hitta resultat igen. Newcastle ser återigen ut att få en svettig säsong efter en undermålig höst. Laget har inte vunnit på tre matcher och ner till strecket är det i dagsläget bara tre poäng. Nu ställs de båda lagen mot varandra i ett viktigt bottenmöte.

Hemmalag

Huddersfield ser ut att gå mot en tuff sejour i den engelska högstadivisionen efter en duktigt kärv höst med rejäl måltorka och usel form (framför allt på hemmaplan). Med endast två segrar sladdar klubben in på en skakig artondeplats i tabellen med bara 10 poäng på 16 matcher. Under november månad lyfte sig laget något och tog både sin första och andra seger. Men efter det har det ånyo gått tungt för laget som inledde säsongen med hela tio (!) raka matcher utan seger. Med tanke på ett besvärligt läge i truppen finns det ingen anledning att tro att en vändning är i sikte för The Terriers som får rikta in sig på att kriga runt strecket även den här säsongen. I truppen saknas Steve Mounie som fortfarande är avstängd. Dessutom missar skadade kvartetten Abdelhamid Sabiri, Aaron Mooy, Tommy Smith och Danny Williams. Även Terence Kongolo och Jonathan Hogg är osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Newcastle kom precis som motståndarna Huddersfield i gång under november och tog sina första segrar för säsongen. Men lyckan var kortvarig för den forna storklubben som nu har tre raka matcher i ligaspelet utan seger. Fjolårets mittenplacering ligger just nu långt bort för laget som behöver sno åt sig segrar igen för att skapa marginal ned till det fruktade nedflyttningsstrecket. För tillfället ligger Newcastle på en femtondeplats i tabellen med 13 inspelade poäng på 16 matcher. Klubben kan åtminstone sätta tilltron till en stabil form på bortaplan samt få vakanser i truppen. Rafael Benítez behöver endast klara sig utan avstängde DeAndre Yedlin i matchen mot Huddersfield. Men även mittfältsmotorn Jonjo Shelvey ser eventuellt ut att missa matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Huddersfield har bara vunnit en enda hemmamatch (1-0 mot jumbon Fulham) den här säsongen och redan förlorat sex matcher på hemmagräs. Samtidigt har Newcastle United vunnit en bortamatch, kryssat fyra stycken och bara förlorat två.

Huddersfield snittar bara 0.63 poäng per hemmamatch i ligan så här långt.

Newcastle har bara förlorat 1 av de 5 senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Huddersfield har släppt in mål i hela 75 procent av sina hemmamatcher.

Newcastle har gjort mål i 62 procent av ligamatcherna den här säsongen.

Speltips

Huddersfield har bara vunnit två matcher i ligaspelet hittills den här säsongen och är inne i en ruggigt tung period med stora avbräck i truppen. I matchen mot ett hungrigt och mer eller mindre fulltaligt Newcastle får David Wagner klara sig utan både Steve Mounie och Aaron Mooy. Newcastle har visserligen inte heller rosat marknaden den här säsongen. Men The Magpies har stått upp fint på bortaplan och bara förlorat två matcher på bortagräs hittills. Huddersfield har ligans sämsta anfall (bara tio mål framåt totalt) och är även det sämsta hemmalaget (fem inspelade poäng) i serien. Allting talar för att Newcastle hittar tillbaka till formen i mötet med bottenkollegan och tar ett viktigt avstamp med sikte på mittenskiktet av tabellen. Truppläge och skillnaden mellan hur lagen presterat på hemma- respektive bortaplan den här säsongen talar för att gästerna får med sig åtminstone ett kryss från sammandrabbningen i norra England. Därför spelas att det blir oavgjort eller att Newcastle vinner matchen på Kirklees Stadium.

Djävulens advokat

Newcastle har förvisso ett gynnsammare skadeläge och kan mönstra en starkare elva än sina sargade motståndare. Ett starkt bortafacit talar även till lagets fördel med tanke på hur svagt Huddersfield har presterat hemma på Kirklees Stadium. Men om vi ser till inbördes möten klubbarna emellan talar det för en jämn uppgörelse om de viktiga poängen i bottenskiktet av tabellen. Huddersfield har vunnit två av de fyra senaste matcherna. Senaste hemmamötet med Newcastle slutade dessutom med vinst (1-0).


Publicerad: 15 december 2018 klockan 12:38

Speltipset
Tips
X2
Avspark
15 dec 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.53

Odds

Plusmeny
Manchester City vs Everton
2 (Ö 2.5 H)1 000 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!