Huesca vs Athletic Bilbao • Rekraketer
Annons
Speltips
Copa del Rey

Huesca vs Athletic Bilbao

Huesca har inte vunnit sedan augusti och behöver nu ett mirakel. Athletic Bilbao har ett fint utgångsläge efter en stark hemmainsats.

Avspark: 6 dec 00.00
Annons

Huesca inledde säsongen på allra bästa sätt med en seger i den första ligaomgången. Men efter succéstarten har det gått betydligt tyngre för nykomlingen som inte vunnit en enda match till. Efter den tunga förlusten i första cupmötet med Athletic Bilbao (0-4) krävs nu en heroisk insats om laget ska vända på steken och gå vidare till nästa omgång. Men även Athletic Bilbao har haft en tung höst (utöver cupframgången) och sparkade nyligen tränaren Eduardo Berizzo efter att klubben inte lyckats ta sig över nedflyttningsstrecket i ligatabellen.

Hemmalag

Huesca stod för en fin skalp i den första ligaomgången när Eibar åkte på stryk (2-1) på hemmagräs. Men nykomlingen i La Liga har fått en jobbig fortsättning på hösten. Sviten är nu uppe i tretton (!) raka ligamatcher utan en seger. Klubben ser onekligen ut att få respass tillbaka till den spanska andradivisionen. Ett rejält trendbrott behövs för att drömmen om säkrat kontrakt ska leva vidare. Just nu ligger Huesca sist i La Liga med endast 7 poäng på 14 matcher. Upp till säker mark ovanför nedflyttningsstrecket är det redan sju poäng. Även cupspelet ser ut att sluta i uttåg för laget som har ett svettigt underläge (0-4) att ta igen efter den tunga bortaförlusten för några veckor sedan. Nye tränaren Francisco får klara sig utan skadade kvartetten Luisinho, Rúben Semedo, Álex Gallar och Carlos Akapo. Dessutom är defensive mittfältaren Damián Musto ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Athletic Bilbao svävade precis ovanför nedflyttningsstrecket under den förra säsongen i La Liga. Den här upplagan ser ut att bli än tuffare för klubben som inte alls har fått en drömstart på säsongen. Athletic Bilbao har (precis som Huesca) bara vunnit en enda match (2-1 hemma mot Leganes i premiären) och därefter radat upp oavgjorda matcher och förluster. För tillfället ligger laget på en artondeplats (trea från slutet) med blygsamma 11 inspelade poäng på 14 matcher. Såväl spelare som supportrar behöver en framgång för att skapa nytändning. Efter slakten på hemmaplan senast finns nu en fin möjlighet för laget att injicera lite optimism genom att slå ut Huesca och ta sig vidare till den nästa omgången i Copa del Rey. Inför returmötet saknas skadade Mikel Balenziaga. Även Mikel Rico, Gorka Guruzeta och Cristian Ganea är osäkra för spel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Huesca och Athletic Bilbao har mötts tre gånger tidigare. De två senaste mötena lagen emellan har passerat spelad mållina med marginal. Allra senast blev det som bekant 4-0 till ett då hemmaspelande Athletic Bilbao.

Huesca snittar totalt 2.93 mål per match så här långt in i ligaspelet.

Athletic Bilbao har släppt in mål i 100 procent av ligapmatcherna.

Huesca har släppt in mål i 100 procent av matcherna både i ligan och cupen.

Athletic Bilbao snittar totalt 2.71 mål per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Huesca behöver satsa allt framåt för att över huvud taget kunna skapa ett uns dramatik i returmötet med Athletic Bilbao. Något som kommer att öppna upp matchen och ge bortalaget fina möjligheter att ställa om. Inget av lagen har lyckats hålla nollan i ligaspelet så här långt och bjudit på ett flertal målkalas. Huesca har den sämsta defensiven av alla lag i La Liga (totalt tjugonio mål insläppta så här långt) medan Atletic Bilbao har den tredje sämsta (totalt tjugotre mål). Två ihåliga lag gör upp om att gå vidare till nästa omgång. Allting talar för en böljande och underhållande tillställning med mål i överflöd. Därför spelas att det blir över två mål totalt i matchen på Estadio El Alcoraz.

Djävulens advokat

Visserligen har Huesca allting att vinna och kan kasta sig in med huvudet före i sammandrabbningen med Athletic Bilbao. Men om hemmalaget inte får hål på gästerna finns onekligen risken att det blir en avslagen historia på Estadio El Alcoraz. Huesca sitter inte på någon vidare offensiv (bara tolv mål framåt i ligaspelet) och har nollats i tre av de fyra senaste matcherna. Ett tidigt mål för hemmalaget behövs för att sätta fart på matchen och tvinga Athletic Bilbao till att få in det så viktiga bortamålet.


Publicerad: 6 december 2018 klockan 17:43

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
6 dec 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!