Huesca vs Real Betis • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Huesca vs Real Betis

Nykomlingen Huesca går mot nedflyttning efter en svag höst i La Liga. Real Betis krigar om en av Europa-platserna i toppen av tabellen.

Avspark: 5 jan 20.45
Annons

Huesca har haft en otrolig tung höst som nykomling i den spanska högstadivisionen och bara mäktat med en enda seger i ligaspelet. Laget innehar jumboplatsen i tabellen och måste höja sig flera nivåer och mer eller mindre förlita sig på ett mirakel för att säkra kontraktet i den spanska högstadivisionen. Real Betis har hittat formen på sistone och skuggar topplagen i tabellen efter fyra segrar på de sex senaste i ligaspelet. En ny seger skulle ge klubben ytterligare kommando i jakten på en Europa-plats.

Hemmalag

Huesca har knappast rosat marknaden den här säsongen. Efter segern mot Eibar (2-1) i premiäromgången har det gått utför för nykomlingen som förlorat fyra av de sex senaste ligamatcherna och ligger hopplöst sist i tabellen med endast 8 poäng på 17 matcher. Med tanke på att närmaste lag ligger hela fem poäng bort är det en rejäl uppförsbacke som väntar Huesca i jakten på nytt kontrakt. Ett stukat hemmalag går helt klart mot nedflyttning och ser ut att ha tappat motivationen totalt. Klubben läcker bakåt (släppt in mål i varenda match) och får inte heller till offensiven med bara femton mål gjorda totalt (näst sämst av alla lag i serien). Inför matchen mot Real Betis saknas skadade Luisinho. Dessutom är det osäkert huruvida Juan Aguilera och Serdar Gurler kan delta i matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Real Betis går mot ännu en stabil säsong (slutade sexa i fjol) och har fått upp farten senaste tiden. Laget hade tre raka segrar i ligaspelet innan det oavgjorda hemmamötet med Eibar (1-1) i den senaste ligaomgången. För tillfället placerar sig Real Betis på en sjätteplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 17 matcher. Upp till en Champions League-plats är det nu endast fyra poäng. En seger mot tabelljumbon skulle därmed ge laget ytterligare medvind och öka hoppet om att kunna skrälla sig till en plats bland de fyra främsta. Efter att ha tagit sig vidare till slutspelet i Europa League är stämningen och moralen på topp hos tränare Quique Setiéns mannar. I matchtruppen inför mötet med Huesca saknas endast skadade försvarsduon Sidnei och Júnior Firpo.

Fem senaste matcherna

Statistik

Real Betis har aldrig förlorat mot Huesca i något av lagens fyra tidigare möten. Men det var över sju år sedan som lagen ställdes mot varandra i en match.

Huesca har inte vunnit någon av sina 16 senaste matcher i ligaspelet.

Real Betis har vunnit 4 av sina 6 senaste ligamatcher.

Huesca har bara gjort mål i 50 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Real Betis har gjort minst 1 mål i sina 7 senaste matcher i La Liga.

Speltips

Huesca har inte vunnit en enda match sedan premiärsegern mot Eibar. Laget är helt under isen och har släppt in minst två mål i fem av de sex senaste ligamatcherna. Upp till säker mark ovanför strecket är det nu hela åtta poäng vilket motsvarar lagets totala (!) poängskörd hittills. Samtidigt har Real Betis gått fram starkt på sistone och även tagit sig vidare i Europa League som ger extra energi inför våren. Fyra segrar på de sex senaste visar att laget är på rejäl frammarsch. Huesca är ligans sämsta hemmalag, har sämst form av alla lagen och släppt in flest mål (totalt trettiofyra strutar hittills) av alla lag i serien så här långt in på säsongen. Formläge och kvalitetsskillnaden trupperna emellan talar för att Real Betis förlänger sin fyra matcher långa förlustfria svit och gör mos av ett motivationslöst hemmalag som redan ställt in sig på nedflyttning. Men för att säkra upp insatsen spelas Real Betis med handikappet AH (0.0) i matchen på Estadio El Alcoraz. Vid oavgjort får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om ett Europa-spelande Real Betis i normala fall ska vara numret större än sina motståndare är det framför allt på hemmaplan som poängen tagits. Huesca har onekligen kniven mot strupen nu och möjligtvis har ett efterlängtat jul- och nyårsuppehåll gett laget en chans att slipa på de taktiska detaljerna inför andrahalvan av säsongen. Real Betis har bara två segrar på de fem senaste bortamatcherna i ligaspelet och måste komma upp i nivå för att bryta ner ett desperat hemmalag som hållit fortet mot bland annat Real Madrid som bara lyckades vinna med uddamålet på Estadio El Alcoraz.


Publicerad: 5 januari 2019 klockan 11:53

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
5 jan 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.55

Odds

Plusmeny
Valladolid vs Rayo Vallecano
1 (AH 0.0)1 000 kr1.45

Dela vidare!

Kommentera nedan!