IFK Göteborg vs AIK • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

IFK Göteborg vs AIK

Ett IFK Göteborg i turbulens och fritt fall närmar sig kvalstrecket med stormsteg. AIK leder serien och vill ta ännu ett kliv närmare titeln.

Avspark: 27 sep 00.00
Annons

IFK Göteborg är inne i en rejäl formsvacka och har bara vunnit en enda match sedan början av augusti. Dessutom skakas klubben av turbulens utanför planen med anledning av ett granskande reportage om sportchefen Mats Gren. AIK leder tabellen och ser ut att gå mot första ligatiteln på nio år. En seger mot IFK Göteborg skulle stärka tron på att bucklan kommer hem till Solna.

Hemmalag

IFK Göteborg befinner sig i ett katastrofläge med strul både på och utanför planen. Efter en bedrövlig svit i ligaspelet ligger göteborgarna i dagsläget på en blygsam tolfteplats i tabellen med endast 24 poäng på 22 matcher. Med bara en vunnen match sedan början av augusti saknas självförtroende hos hemmalaget som även brottas med såväl organisatoriska som ekonomiska problem. Smällen mot rivalerna BK Häcken senast (4-1) har skjutit den forna storklubben i sank ytterligare och raset lär fortsätta säsongen ut. Ingenting talar för att ett trendbrott är i sikte. I mötet med AIK får hemmalaget klara sig utan avstängde Sebastian Ohlsson.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AIK är den här säsongens giganter. Med bara en enda förlust (0-2 mot IFK Norrköping) så här långt ser klubben ut att ta ett efterlängtat ligaguld. Laget innehar förstaplatsen med imponerande 51 inspelade poäng på 22 matcher och kommer stärkta från en färsk derbyvinst mot rivalerna Hammarby senast. Dessutom har truppen haft en dags längre vila än hemmalaget. Självförtroendet är på topp hos ett stjärnspäckat och harmoniskt topplag som vill kröna en fantastisk säsong med en buckla. Räkna med ett laddat och hungrigt AIK som vill ta ännu ett kliv mot ligatiteln. Tränaren Rikard Norling förfogar över en fulltalig matchtrupp utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

AIK har vunnit de två senaste matcherna mot IFK Göteborg. Senaste mötet lagen emellan i våras slutade 2-0 till ett då hemmaspelande AIK.

IFK Göteborg snittar 1.55 insläppta mål per match på hemmaplan.

AIK har gjort mål i 80 procent av sina matcher på bortaplan.

IFK Göteborg har bara vunnit 1 av sina 7 senaste ligamatcher.

AIK har vunnit 9 av sina 10 senaste matcher i ligaspelet.

Speltips

IFK Göteborg har helt tappat farten efter sommaruppehållet och går mot en besvärlig slutspurt i Allsvenskan. Laget har bara vunnit en match sedan augusti månad och får varken defensiven eller offensiven att stämma. Samtidigt rustar sig AIK för slutkampen i striden om ligaguldet. Efter att IFK Norrköping knaprat in behöver stockholmarna fortsätta sin fina form för att koppla ett ännu hårdare grepp om bucklan. AIK är det tredje bästa bortalaget, har bäst form av alla lag tillsammans med Malmö FF och ståtar dessutom med den vassaste defensiven. Motivation, hunger, formläge och truppkvalitet talar för en komfortabel seger för gästerna som vill göra ett sista tabellryck. Därför spelas att AIK vinner matchen på Gamla Ullevi.

Djävulens advokat

AIK har förvisso gått fram som en maskin i Allsvenskan. Men i takt med att IFK Norrköping (som vann senast mot Malmö FF) kryper närmare ökar pressen på stockholmarna. Nu skiljer endast tre poäng mellan lagen. Någonting som kan göra den på förhand klara uppgörelsen på Gamla Ullevi till en nervkittlande historia. Ett hemmalag i kris har (även om kvalstrecket närmar sig) ingenting att förlora med hemmapubliken i ryggen. Ett perfekt läge att studsa tillbaka efter de senaste veckornas turbulens både på och utanför planen och ge guldfavoriterna en rejäl snyting i titeljakten.


Publicerad: 27 september 2018 klockan 08:29

Speltipset
Tips
2
Avspark
27 sep 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Kalmar vs BK Häcken
2 (DNB)500 kr1.66

Dela vidare!

Kommentera nedan!