IFK Göteborg vs Malmö FF • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

IFK Göteborg vs Malmö FF

IFK Göteborg har fått en riktig drömstart på den allsvenska säsongen. Malmö FF vill revanschera sig efter ett trassligt fjolår i ligaspelet.

Avspark: 16 maj 19.00
Annons

IFK Göteborg var nära att åka ur Allsvenskan i fjol. Men den här säsongen har börjat betydligt bättre för klubben som ser ut att kunna blanda sig i titelstriden på allvar efter tre raka segrar. Malmö FF gick igenom en turbulent period i fjol. Den här säsongen är siktet inställt på revansch för ett lag som hungrar efter en ny ligatitel.

Hemmalag

IFK Göteborg kan inte blicka tillbaka på en lyckad fjolårssäsong. Den (forna?) storklubben fick stånga strecket större delen av året och lyckades till slut säkra kontraktet med endast fem poängs marginal. Den här upplagan av Allsvenskan har börjat mycket bättre för göteborgarna som vunnit fem av de åtta inledande matcherna. Den fina sviten har lett till att IFK Göteborg i dagsläget parkerar på en tredjeplats i tabellen med 16 poäng på 8 matcher. Med tre raka segrar är formen verkligen på topp. Och laget har framför allt visat sig vassa på hemmagräs med tre segrar av tre möjliga hittills. En ny trepoängare för klubben upp till förstaplatsen. Där pratar vi morot.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Malmö FF lyckades kriga sig tillbaka till toppen under förra säsongen efter den skakiga inledningen under Magnus Pehrssons ledning. Till sist blev det en tredjeplats för klubben som ånyo får en chans till spel ute i Europa. Den här säsongen är skåningarna ute efter titeln. Och efter en strålande inledning med bara en förlust så här långt (1-3 borta mot GIF Sundsvall) ser laget ut att gå mot en fin revansch. För tillfället ligger Malmö FF etta i tabellen med 17 inspelade poäng på 8 matcher. Men med tanke på att motståndarna IFK Göteborg skuggar bara en poäng bakom måste Malmö FF spela minst oavgjort för att behålla greppet om serieledningen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de sex senaste mötena mellan IFK Göteborg och Malmö FF har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock hela 3-0 till ett även då bortaspelande Malmö FF.

IFK Göteborg har gjort mål i 100 procent av matcherna i ligaspelet hittills.

Malmö FF har släppt in mål i 75 procent av lagets bortamatcher i ligan.

IFK Göteborg har vunnit 5 av de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Malmö FF har hittat nätet i 100 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen.

Speltips

För IFK Göteborg har spelet gått in i totalt 75 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Även för Malmö FF:s del ligger motsvarande siffra på 75 procent hittills. Göteborgarna har visat sig vara svåra att bryta ner och bland annat tagit tunga segrar mot såväl regerande mästarna AIK (3-0) som IFK Norrköping (2-1 på bortagräs). Malmö FF leder serien, har vunnit fyra av de fem senaste och besitter förmodligen seriens vassaste trupp. Två ruggigt formstarka lag som hittat nätet i alla ligamatcher (!) så hår långt gör upp om viktiga poäng i toppen av tabellen. IFK Göteborg har hemmastödet. Malmö FF sitter på kvaliteten. Allting talar för en böljande, offensiv och chansrik tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Gamla Ullevi.

Djävulens advokat

Visserligen har Malmö FF inlett säsongen stabilt. Men ett IFK Göteborg i storform har alla möjligheter att chocka sina motståndare. På hemmagräs är göteborgarna urstarka med tre segrar av tre möjliga. Hemmalaget har dessutom hållit nollan i två av matcherna. Ett tidigt bortamål skulle onekligen sätta fart på matchen.


Publicerad: 16 maj 2019 klockan 16:57

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
16 maj 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!