IFK Norrköping vs Malmö FF • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

IFK Norrköping vs Malmö FF

IFK Norrköping behöver en seger för att kunna haka på serieledarna. Malmö FF jagar vidare uppåt i tabellen för att nå Europa-spel.

Avspark: 26 sep 00.00
Annons

Ett IFK Norrköping i fin form skuggar serieledande AIK och behöver en trepoängare för att haka på stockholmarna inför slutspurten av Allsvenskan. Malmö FF har stått för en i det närmaste mirakulös vändning under den andra halvan av säsongen och har plötsligt fått rejält med vittring på en medaljplats i tabellen. Nu möts de båda topplagen i en het sammandrabbning på Östgötaporten.

Hemmalag

IFK Norrköping har bara förlorat tre matcher den här säsongen och ser ut att komma formtoppade in i sistavarvet av säsongen. Laget är obesegrade i ligaspelet sedan slutet av juli och har två starka segrar i ryggen inför matchen mot de regerande mästarna. Just nu ligger IFK Norrköping på en andraplats i tabellen med 45 poäng på 22 matcher och skuggar därmed titelfavoriterna AIK som ligger sex poäng före. En seger på hemmagräs skulle ge laget en välbehövlig knuff uppåt inför de sista omgångarna. Full fart framåt gäller för att hålla liv i titelstriden åtminstone någon vecka till. Inför mötet med Malmö FF förfogar tränaren Jens Gustafsson över en fulltalig matchttrupp utöver Kasper Larsen och Alexander Jakobsen. Även Simon Skrabb som skadade sig senast kan missa toppmötet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Malmö FF inledde säsongen bedrövligt (fem förluster på de tio första omgångarna) och såg länge ut att vara borträknade från toppstriden. Men under tyske Uwe Röslers ledning har skåningarna rest sig och är obesegrade sedan mitten av maj. Malmö FF ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen med 43 inspelade poäng på 22 matcher. Laget har vunnit åtta (!) raka matcher i ligaspelet och har nu en möjlighet att klättra ytterligare i tabellen och lägga beslag på en av Europa-platserna. En seger skulle även innebära att det fortfarande finns en (om än mikroskopisk) chans att försvara guldet. I matchen mot IFK Norrköping är lagkaptenen Markus Rosenberg avstängd. Dessutom saknas Carlos Strandberg, Fredrik Andersson och Guillermo Molins.

Fem senaste matcherna

Statistik

I de fem senaste matcherna mellan IFK Norrköping och Malmö FF har båda lagen gjort mål. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Malmö FF.

IFK Norrköping har gjort mål i 91 procent av sina hemmamatcher.

Malmö FF har gjort minst 2 mål i sina 5 senaste matcher i ligan.

IFK Norrköping är obesegrade i sina 7 senaste ligamatcher.

Malmö FF har gjort mål i sina 13 senaste matcher i ligaspelet.

Speltips

IFK Norrköping är det näst starkaste hemmalaget i Allsvenskan, har gjort mål i alla matcher utom en hittills och vet hur betydelsefullt det är med tre poäng för att hänga med i slutspurten av säsongen. Samtidigt har Malmö FF bäst form av alla lagen och den näst vassaste offensiven. En seger för gästerna skulle definitivt ge ytterligare bränsle i jakten på en Europa-plats i tabellen. Lagens målform, matchens betydelse och den interna historiken de båda lagen emellan talar för en sprakande och målrik tillställning med böljande, offensivt spel där vi (förmodligen) får ta del av nätrassel på båda kortsidorna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Östgötaporten.

Djävulens advokat

IFK Norrköping har förvisso inga som helst problem med att hitta nätet på hemmaplan den här säsongen och har gått mållösa endast från en enda match (0-0 mot Hammarby) totalt i ligaspelet. Men Malmö FF har sannerligen fått ett lyft sedan tränaren Uwe Röslers intåg i klubben. Skåningarna har gjort processen kort med flera av lagen i Allsvenskan och har dessutom hållit nollan i hela fem av de sex senaste ligamatcherna. Någonting som definitivt kan sätta rejält med käppar i hjulet för spelad lina om gästerna fortsätter att prestera defensivt i jakten på en topposition i tabellen.


Publicerad: 26 september 2018 klockan 14:16

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
26 sep 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Sevilla vs Real Madrid
Ö 3.0500 kr1.65

Dela vidare!

Kommentera nedan!