IFK Värnamo vs Torns • Rekraketer
Annons
Speltips
Division 1

IFK Värnamo vs Torns

IFK Värnamo behöver plocka poäng för att närma sig tabelltoppen. Torns har siktet inställt på avancemang efter en fin start i ligaspelet.

Avspark: 29 maj 19.00
Annons

IFK Värnamo var nära att fullborda en mirakulös upphämtning i Superettan förra året. Men efter förlust i kvalspelet (totalt 2-3 mot Syrianska) måste klubben nu ladda om för att kunna studsa tillbaka upp i seriesystemet. Torns har inlett den här säsongen stabilt så här långt och nosar nu på en uppflyttningsplats inför sommaren.

Hemmalag

IFK Värnamo såg länge ut att stå för en storartad comeback förra säsongen när laget reste sig efter en bedrövlig förstahalva av Superettan och till sist var snubblande nära att ta sig upp på säker mark. Men klubben föll på målsnöret och åkte sedan på en rejäl kalldusch mot Syrianska i kvalspelet och därmed degradering i seriesystemet. Den här säsongen har inte alls börjat bra för IFK Värnamo som med endast två segrar totalt ligger på en blygsam elfteplats i tabellen med 10 poäng på 9 matcher. Hemmalaget har fortfarande inte vunnit på hemmagräs i ligaspelet det här året och måste nu steppa upp för att undvika en ny bottenstrid.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Torns tillhörde toppen av Division 1 i fjol och var till slut bara sju poäng från en kvalplats som skulle ge chansen till avancemang. Även den här säsongen ser laget ut att kunna utmana om de två topplaceringarna i tabellen. Det efter en stabil inledning med fyra segrar totalt och tre segrar på fyra bortamatcher. För tillfället ligger Torns på en femteplats med 15 inspelade poäng på 9 matcher. Om gästerna fortsätter att hålla uppe sitt fina bortafacit finns en möjlighet att klättra några placeringar i toppen och närma sig både första- och andraplatsen. Med mål framåt i åtta raka matcher finns goda förhoppningar om att kunna avancera ytterligare några hack.

Fem senaste matcherna

Statistik

IFK Värnamo och Torns har bara mötts en gång tidigare. Den matchen (i fjolårets cupspel) slutade till slut 3-1 efter förlängning till ett bortaspelande IFK Värnamo.

IFK Värnamo har hittat nätet i 78 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Torns har släppt in mål i 67 procent av lagets ligamatcher så här långt in på säsongen.

IFK Värnamo har hållit nollan i endast 20 procent av hemmamatcherna i ligan.

Torns har gjort minst 1 mål framåt i de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

För IFK Värnamo har spelet gått in i hela 80 procent av lagets matcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Visserligen är motsvarande siffra för Torns endast 50 procent. Men hemmalaget har (trots att segrarna till stor del uteblivit) visat sig målfarliga i ligan hittills. IFK Värnamo har gjort mål i i de fyra senaste matcherna på hemmagräs och hittat nätet i totalt 78 procent av alla ligamatcher hittills. Nu måste laget höja sig och börja plocka poäng för att inte halka efter i tabellen. Samtidigt har Torns en gyllene möjlighet att via en ny seger knapra in på konkurrenterna i tabelltoppen och närma sig en kvalplats för spel om avancemang. Räkna med ett hungrigt hemmalag som bär på revanschlusta efter uddamålsförlusten borta mot Kristianstad (2-3) i den senaste ligaomgången. Full fart framåt som kommer att öppna upp bakåt. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Finnvedsvallen.

Djävulens advokat

IFK Värnamo har visserligen varit någorlunda tillförlitliga när det kommer till målskyttet på hemmaplan. Men Torns har bara släppt in mål i hälften av bortamatcherna i ligaspelet så här långt och hållit nollan i två av de tre senaste ligamatcherna. Får gästerna in en tidig boll kan det bli ett uppgivet och nedslaget IFK Värnamo vi får se i matchen.


Publicerad: 29 maj 2019 klockan 07:48

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 maj 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Chelsea vs Arsenal
1 (U 59.5 % BI)500 kr1.85

Dela vidare!

Kommentera nedan!