IK Frej vs Varbergs BOIS • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

IK Frej vs Varbergs BOIS

IK Frej behöver hitta en seger för att lyfta från strecket i tabellen. Varbergs BOIS är fortsatt obesegrade och leder ligan överlägset.

Avspark: 25 maj 16.00
Annons

IK Frej slutade på en niondeplats i fjol med fem poäng ner till kvalstrecket. Den här säsongen har börjat svajigt för klubben som nu måste spela till sig poäng för att undvika bottenstriden. Varbergs BOIS går från klarhet till klarhet och tog en viktig derbyseger hemma mot Halmstad (1-0) i den senaste ligaomgången.

Hemmalag

IK Frej har tillhört den nedre halvan av Superettan de senaste säsongerna. Visserligen tog klubben ett steg framåt i fjol när en niondeplats säkrades. Men den här säsongen ser laget ut att ha fallit tillbaka några hack igen efter en ojämn inledning. IK Frej har bara vunnit två matcher så här långt och har nu två raka matcher (senast förlust mot Norrby) utan seger. För tillfället ligger laget på en tolfteplats i tabellen (precis ovanför kvalstrecket) med 9 poäng på 9 matcher. Nu behövs poäng för att slippa bottenstriden.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Varbergs BOIS är säsongens stora överraskningslag. Efter en succeinledning med åtta segrar av nio möjliga har klubben (som landade under kvalstrecket förra året) kopplat ett fast grepp om förstaplatsen med hela 25 inspelade poäng på 9 matcher. Varbergs BOIS studsade tillbaka efter krysset mot Örgryte (1-1) förra veckan och tog en stärkande hemmaseger mot derbyrivalen Halmstad i den senaste omgången. Moralen och självförtroendet är därmed på topp hos tränare Joakim Perssons mannar. Nu går klubben för en ny seger för att kunna dra ifrån ytterligare i tabelltoppen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de sex senaste matcherna mellan IK Frej och Varbergs BOIS har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 2-1 till ett då bortaspelande IK Frej.

IK Frej har hittat nätet i 75 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan hittills.

Varbergs BOIS har gjort minst 1 mål framåt i 9 raka matcher i ligaspelet.

IK Frej har släppt in mål i 89 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen.

Varbergs BOIS har hållit nollan i endast 20 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För IK Frej har spelet gått in i 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen. För Varbergs BOIS är motsvarande siffra på bortaplan i ligan så här långt hela 80 procent. IK Frej har hittat nätet i de tre senaste ligamatcherna på hemmaplan och är nu i behov av en seger för att kunna lämna bottenskiktet och påbörja en klättring i tabellen. Laget måste därmed kliva framåt för att kunna hota ett harmoniskt och formstarkt Varbergs BOIS. Gästerna har gjort mål i alla nio ligamatcher och vunnit åtta av dem. Men samtidigt har Varbergs BOIS lyckats hålla nollan i endast 20 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet den här säsongen. Nog ska det bli en bortaseger här. Men det mesta talar för att det blir en underhållande, intensiv och böljande tillställning där hemmalaget åtminstone lyckas få in en boll i nät innan stoppsignalen ljuder. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Vikingavallen.

Djävulens advokat

Även om IK Frej har visat sig vara målfarliga (framför allt på hemmagräs) får vi sätta ett frågetecken kring laget med tanke på storförlusten borta mot Norrby (0-3) i den senaste ligaomgången. Om ett laddat Varbergs BOIS fullpumpat med självförtroende lyckas hitta ett tidigt mål finns en risk att luften går ur hemmalaget.


Publicerad: 25 maj 2019 klockan 15:31

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
25 maj 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
RB Leipzig vs Bayern München
2 (-15.5 % BI)1 000 kr1.86

Dela vidare!

Kommentera nedan!