Ingolstadt vs Hamburg • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Ingolstadt vs Hamburg

Ingolstadt har halkat ner till jumboplatsen och behöver poäng. Hamburg leder serien och vill studsa tillbaka till Bundesliga direkt.

Avspark: 1 dec 00.00
Annons

Ingolstadt landade i mitten av tabellen förra säsongen efter att ha åkt ur Bundesliga året innan. Den här sejouren ser ut att bli än tuffare för laget från södra Tyskland som ligger sist i tabellen efter en bedrövlig höst så här långt. Hamburg åkte ur Bundesliga tidigare i år efter en svag säsong. Men klubben har hittat ny energi, prickat in storformen och sitter i dagsläget i förarsätet i tabellen efter en tjusig svit. Siktet är inställt på att direkt ta sig tillbaka till den tyska högstadivisionen.

Hemmalag

Ingolstadt har inte alls fått den höst som laget hoppas på efter fjolårets mittenplacering. Klubben vill hitta tillbaka till Bundesliga igen. Men med tanke på hur spelet har sett ut så här långt blir det svårt för Alexander Nouri att ens klara kontraktet i den tyska andradivisionen. Med endast en seger så här långt ligger Ingolstadt för tillfället på en artondeplats (sist) i tabellen med bara 8 poäng på 14 matcher. Åtta raka utan seger talar sitt tydliga språk. Och när nu serieledarna väntar finns det ingenting alls som tyder på att hemmalaget sår ett frö till momentum inom den närmaste tiden. I stället luktar det bottenstrid säsongen lång. Inför matchen mot Hamburg saknas skadade trion Joey Breitfeld, Christian Träsch och Tobias Schröck. Även försvararen Phil Neumann är otillgänglig på grund av avstängning.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hamburg har stått för en stabil höst så här långt och hoppas på att studsa tillbaka till Bundesliga direkt efter bara en säsong i den tyska andradivisionen. Klubben har bara förlorat två matcher hittills, är obesegrat i de åtta senaste och ligger etta i tabellen med 28 inspelade poäng på 14 matcher. Men någon lucka har storklubben inte lyckats skapa. Så det finns ingen anledning att slappna av ännu i jakten på det efterlängtade avancemanget. Vinst mot Ingolstadt skulle ge Hamburg ytterligare skjuts framåt inför vintern. I matchen får tränaren Hannes Wolf klara sig utan sedan tidigare långtidsskadade Gideon Jung, Jairo Samperio och Kyriakos Papadopoulos. Även Matti Steinmann och Pierre-Michel Lasogga missar matchen på grund av skador. Dessutom är mittbacken Stephan Ambrosius avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ingolstadt har bara vunnit en (3-2 mot Erzgebirge Aue) av de fjorton ligamatcherna hittills den här säsongen. Samtidigt har Hamburg bara två förluster (båda på hemmaplan) så här långt in i ligaspelet.

Ingolstadt har släppt in minst 1 mål i 14 raka ligamatcher.

Hamburg har inte förlorat någon av sina 8 senaste matcher i ligaspelet.

Ingolstadt snittar 2.07 mål bakåt per match i ligan så här långt.

Hamburg har vunnit 83 procent av sina bortamatcher i ligan hittills.

Speltips

Ingolstadt släpper in flest mål i serien, har bara vunnit en enda hemmamatch hittills och är näst formsvagast av alla lag. Hamburg å andra sidan är formstarkast (sexton poäng på de åtta senaste), har näst bäst defensiv av alla lag, är seriens näst vassaste bortalag och har inte förlorat på åtta raka matcher i ligaspelet. Botten möter onekligen toppen här. Och allting talar för att Hamburg ser till att revanschera sig för det snöpliga krysset mot Union Berlin senast (2-2 på övertid) och tar sin seger för säsongen mot ett stukat och ihåligt Ingolstadt utan självförtroende. För att säkra upp insatsen spelas Hamburg med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat på Audi-Sportpark får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om Hamburgs form är betydligt bättre än hos hemmalaget har gästerna inte vunnit mot Ingolstadt på tre raka matcher. Allra senast vann till och med ett även då hemmaspelande Ingolstadt matchen (3-1) klart. Dessutom har Ingolstadt tagit tre fjärdedelar av sina poäng i ligaspelet den här säsongen just på hemmaplan. Med tanke på att laget har kniven mot strupen och är i stort poängbehov finns en risk att Hamburg (som dessutom saknar sin bäste målskytt i form av Lasogga) drabbas av övermod och inte kan matcha hemmalagets desperation.


Publicerad: 1 december 2018 klockan 07:16

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
1 dec 13.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Sheffield United vs Leeds
2 (AH 0.0)2 000 kr2.14
Monaco vs Montpellier
2 (AH 0.0)2 000 kr1.83

Dela vidare!

Kommentera nedan!