Ingolstadt vs Sandhausen • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Ingolstadt vs Sandhausen

Ingolstadt behöver en seger för att avancera och lämna jumboplatsen. Sandhausen ligger farligt nära strecket efter en svag period i ligan.

Avspark: 31 mar 14.30
Annons

Ingolstadt går mot nedflyttning efter en trasslig säsong i den tyska andradivisionen där laget inte alls har fått till det. Sandhausen tillhörde mittenskiltet av tabellen i fjol. Men den här säsongen går det tyngre för klubben som onekligen ser ut att få kriga ända in i slutet för att undvika nedflyttning och säkra nytt kontrakt.

Hemmalag

Ingolstadt har inte haft någon strålande säsong i tyska 2. Bundesliga. Klubben har endast vunnit fyra matcher totalt och är nu inne i en tung svit med fyra raka förluster. Just nu ligger laget sist på en artondeplats med 19 poäng på 26 matcher. Trots det kärva läget finns hopp om säkrat kontrakt med tanke på att klubben bara har fyra poäng upp till säker mark i tabellen. Men då behöver trenden brytas omgående om Ingolstadt ska lyckas klättra över strecket. Inför mötet med Sandhausen saknas skadade kvartetten Frederic Ananou, Tobias Schröck, Joey Breitfeld och Lucas Galvão. Dessutom är både Marcel Gaus och Benedikt Gimber avstängda och missar matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sandhausen inledde säsongen svajigt och tog bara en seger på de nio första matcherna i ligaspelet. Och även om hösten till stor del fortsatte på samma spår har klubben nu ryckt upp sig mot slutet med två raka segrar (och hållna nollor) i ligaspelet. För tillfället ligger Sandhausen på en femtondeplats i ligaspelet med 23 inspelade poäng på 26 matcher. Med två poäng ner till strecket behöver formkurvan fortsätta att peka uppåt om laget ska undvika en jobbig bottenstrid ända in i slutet. I truppen saknas skadade trion Alexander Rossipal, Nejmeddin Daghfous och Maximilian Jansen.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Ingolstadt går spelet in i tio av de elva senaste hemmamatcherna. För Sandhausen går spelet in i tre av de fem senaste matcherna på bortaplan.

Ingolstadt har släppt in minst 1 mål i de 13 senaste hemmamatcherna i ligan.

Sandhausen har gjort mål i 85 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Ingolstadt har hittat nätet i hela 85 procent av ligamatcherna på hemmaplan.

Sandhausen har hållit nollan i endast 15 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Ingolstadt går spelet in i hela 85 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt. För Sandhausen är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet 69 procent. Två lag som bjuder till både framåt och bakåt möts i vad som förväntas bli en fartfylld sexpoängsdrabbning. Ingolstadt behöver hitta en seger för att ta sikte uppåt i tabellen och lämna jumboplatsen. Sandhausen å andra sidan måste växla upp för att fjärma sig från nedflyttningsstrecket. Ingolstadt har inte lyckats hålla nollan i en enda hemmamatch i ligaspelet hittills. Men även gjort mål i 85 procent av matcherna på hemmagräs. Samtidigt har Sandhausen släppt in mål i 85 procent av lagets bortamatcher i ligan så här långt in på säsongen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Audi-Sportpark.

Djävulens advokat

Även om både Ingolstadt och Sandhausen sett till säsongen hittills bör hitta minst ett mål vardera talar den inbördes historiken för någonting helt annat. Spelet har endast gått in i en av de sju senaste matcherna mellan klubbarna.


Publicerad: 31 mars 2019 klockan 12:13

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
31 mar 14.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.10

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!