Inverness vs Dunfermline • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Inverness vs Dunfermline

Inverness har två raka matcher utan seger i ligaspelet och närmar sig strecket med stormsteg. Dunfermline tog en viktig seger hemma mot Arbroath senast och kan nu blicka uppåt i tabellen igen.

Avspark: 29 dec 19.30
Annons

Inverness har onekligen blandat och gett så här långt in på säsongen i den skotska andradivisionen. Laget, som endast tagit tre segrar hittills, har två raka matcher utan trepoängare och närmar sig nu nedflyttningsstrecket i tabellen. För tillfället ligger Inverness, som förlorade mot bottenrivalen Alloa Athletic (1-2) allra senast, på en sjundeplats i tabellen med 11 inspelade poäng på 8 matcher. Nu behöver hemmalaget höja sig för att slippa bottenstriden i ligaspelet. En seger skulle se till att Inverness studsar uppåt och slår in sig, om övriga resultate går deras väg, bland de fyra främsta i tabellen.

Ligatvåan Dunfermline inledde säsongen strålande och gick obesegrade genom de sex första omgångarna av ligaspelet. Och med endast en förlust noterad (1-2 mot Greenrock Morton) är det ett stabilt bortalag som ser chansen att följa upp segern mot Arbroath senast med en ny trepoängare för att sätta press på serieledande Hearts som i dagsläget ligger tre poäng före. Dunfermline ligger i dagsläget på en andraplats i tabellen med 18 poäng på 9 matcher. Gästerna kan luta sig mot att de i det senaste mötet lagen emellan i oktober månad bröt en förlusttrend genom att slå Inverness på hemmagräs. En första trepoängare på fem försök.

Inverness har gjort mål i 100 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Dunfermline har hittat nätet i totalt 89 procent av ligamatcherna och gjort mål i de 5 senaste matcherna i ligan.
Inverness har släppt in mål i 75 procent av matcherna i ligaspelet hittills. Samtidigt har Dunfermline hållit nollan i endast 22 procent av alla ligamatcher så här långt in på säsongen.
För Inverness ligger det totala målsnittet på 3.14 mål per match i ligaspelet. Motsvarande snitt för Dunfermline ligger på hela 3.44 mål per match i ligan.
Båda lagen har gjort mål i 75 procent av Inverness hemmamatcher i ligan. Även för Dunfermline har båda lagen nätat i 75 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Inverness måste bryta trenden för att inte halka till ytterligare i tabellen. Dunfermline fick samtidigt en fin skjuts framåt genom att bryta en tre matcher lång segerlös svit efter att ha slagit Arbroath med uddamålet. Klart är att vi har att göra med två lag som oftast hittar nätet och samtidigt har svårt att hålla tätt bakåt. Inverness har släppt in minst två mål i de två senaste hemmamatcherna i ligaspelet samtidigt som laget nätat i åtta senaste ligamatcherna. Dunfermline å andra sidan har gjort mål i de fem senaste ligamatcherna och gjort minst två mål framåt i de två senaste bortamatcherna i ligaspelet. De två senaste mötena mellan lagen har slutat med mål åt båda håll. Den allra senaste matchen lagen emellan slutade 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Dunfermline. Vi tror på fortsatt målproduktion inför kvällens möte. Därför spelar vi att båda lagen hittar nätet i matchen på Tulloch Caledonian Stadium.


Publicerad: 29 december 2020 klockan 10:15

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 dec 19.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr (3U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!