Ipswich vs Sunderland • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Ipswich vs Sunderland

Ipswich är ute efter att studsa tillbaka direkt till Championship. Sunderland har avancemang i sikte efter fjolårets snöpliga slut.

Avspark: 10 aug 16.00
Annons

Ipswich rasade ur den engelska andraligan förra året efter att ha vunnit endast fem matcher under hela ligasäsongen. Nu behöver den forna Premier League-klubben hitta ny kraft för att resa sig och studsa tillbaka upp i seriesystemet. Sunderland var snubblande nära att ta klivet upp till Championship i fjol. Men efter ett nesligt nederlag mot Charlton måste The Black Cats nu ladda om bössan inför en ny resa i League One.

Hemmalag

Ipswich gick igenom en dyster säsong i Championship förra året när laget tvingades kapitulera. Klubben slutade till sist på en jumboplats i tabellen med hela tretton poäng upp till säker mark. Med bara 31 poäng på 46 matcher fanns det få ljuspunkter under en kort sagt bedrövlig säsong. Nu är siktet inställt på att göra sejouren i League One så kort som möjlig. Och visst började det på allra bästa sätt i premiäromgången när Ipswich besegrade Burton Albion på bortaplan och inkasserade en välbehövlig trepoängare inför fortsättningen. Men nu krävs förmodligen en ännu vassare insats när fjolårets ligafyra (ett revanschsuget Sunderland) står för motståndet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Nog har Sunderland haft det jobbigt de senaste åren. Klubben, som tillhörde Premier League bara för två säsongen sedan, nådde aldrig avancemanget förra året utan åkte ut mot Charlton (1-2) i den avslutande kvalfinalen. I år är det ett revanschsuget lag som går för ny topplacering efter fjolårets fjärdeplats i grundserien där 89 poäng spelades hem på 49 matcher. Men redan i premiäromgången åkte Sunderland på patrull när Oxford United fick med sig en poäng (1-1) efter en svag insats av hemmalaget. Nu krävs en bättre prestation av tränare Jack Ross mannar om krisen inte ska närma sig för ett Championship-törstande bortalag i behov av en bra säsongsstart.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ipswich snittade totalt 2.46 mål per match i ligaspelet förra säsongen. Motsvarande siffra för Sunderland var totalt 2.67 mål per ligamatch.

Ipswich höll nollan i endast 13 procent av lagets hemmamatcher förra året.

För Sunderland gick spelet in i 69 procent av ligamatcherna förra säsongen.

Ipswich gjorde mål i 74 procent av ligamatcherna på hemmaplan förra säsongen.

Sunderland hittade nätet i 92 procent av lagets bortamatcher i ligan i fjol.

Speltips

För Ipswich gjorde båda lagen mål i totalt 65 procent av hemmamatcherna i ligaspelet förra säsongen. För Sunderlands del slutade 69 procent av ligamatcherna förra säsongen med att båda lagen hittade nätet. Dessutom lyckades The Black Cats göra mål i hela 92 procent (!) av lagets ligamatcher på bortagräs. Ipswich vill ta tillvara på medvinden från premiärsegern mot Burton Albion och sätta av mot toppen av tabellen. Sunderland har redan hamnat i trubbel efter krysset senast och behöver nu kliva framåt för att hitta värdefulla poäng i jakten på avancemang. Två lag som förväntar sig en plats i toppen gör upp i vad som lär bli en böljande och offensiv uppgörelse med fin fart åt båda håll. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Portman Road Stadium.

Djävulens advokat

Om vi kikar till lagens prestationer den senaste tiden ser det onekligen en aning oroväckande ut vad gäller spelet. För Ipswich går spelet in i endast två av de fyra senaste matcherna. I premiären nollades dessutom Burton Albion på bortaplan. För Sunderland har båda lagen gjort mål i endast en av de fem senaste matcherna.


Publicerad: 10 augusti 2019 klockan 12:54

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
10 aug 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.90

Odds

Plusmeny
Port Vale vs Northampton
BLGM2 000 kr1.83

Dela vidare!

Kommentera nedan!