Israel vs Nordmakedonien • Rekraketer
Annons
Speltips
EM-kval

Israel vs Nordmakedonien

Israel har fått en smakstart på kvalspelet och skuggar Polen i tabellen. Nordmakedonien har bara vunnit en match i kvalet så här långt.

Avspark: 5 sep 20.45
Annons

Israel ser ut att kunna göra ett bra kvalspel efter en fin start på gruppspelet. Hittills har laget vunnit mot bland annat Österrike i jakten på en EM-plats nästa år. Nordmakedonien inledde kvalspelet med seger. Men sedan dess har det gått tyngre för nationen som nu är uppe i tre raka matcher utan seger.

Hemmalag

Israel har vunnit två av de fyra inledande matcherna i kvalspelet och kan framför allt vara nöjda över den oväntade hemmasegern mot Österrike. Laget ligger just nu på en andraplats i tabellen med 7 poäng på 4 matcher. Upp till serieledande Polen är det redan fem poäng. Men om Israel fortsätter att hämta hem segrar (vunnit fyra av de fem senaste) finns det åtminstone möjlighet för nationen att hålla jämna steg med polackerna och samtidigt närma sig EM-slutspel nästa år. I det senaste EM-kvalet slutade Israel på en fjärdeplats i sin grupp och missade därmed chansen att ta sig till mästerskapet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Nordmakedonien ser ut att få det tufft i EM-kvalspelet och har endast tagit hem en trepoängare hittills. Laget har förlorat två raka matcher (på hemmagräs) och behöver nu försöka att vaska fram någon typ av formhöjning för att rubba ett Israel som både har formen och publiken med sig. För tillfället ligger Nordmakedonien på en femteplats i tabellen (näst sist) med endast 4 inspelade poäng på 4 matcher. I det förra EM-kvalet slutade nationen på en sjätteplats (sist) i sin grupp och hade lag som Luxemburg och Vitryssland framför sig i tabellen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Israel har vunnit fyra av de fem senaste mötena med Nordmakedonien. Men det allra senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till ett även då bortaspelande Nordmakedonien.

Israel har vunnit 4 av sina 5 senaste landskamper på hemmaplan.

Nordmakedonien har släppt in mål i 100 procent av kvalmatcherna.

Israel snittar 2.50 mål framåt per hemmamatch i EM-kvalet hittills.

Nordmakedonien har vunnit endast 2 av de 7 senaste bortamatcherna.

Speltips

Israel har visat prov på uppåtgående form det här året och vunnit fyra av de fem senaste landskamperna. Bland annat har Österrike (4-2) avfärdats i jakten på en EM-plats. Nordmakedonien har fallit tillbaka efter segern i premiäromgången mot Lettland (3-1) och åkte på en svidande förlust mot just Österrike på hemmplan (1-4) senast. Ett hemmalag med självförtroende, medvind och framför allt publiken i ryggen ser nu chansen att haka på serieledande Polen i tabellen och verkligen utmana om en plats till nästa års mästerskap. Samtidigt som ett famlande Nordmakedonien minst sagt söker efter formen. Det mesta talar för att vi får se en ny hemmaseger för de formstarka israeliterna. Därför spelas att Israel vinner matchen på Yaakov Turner Toto Stadium.

Djävulens advokat

Med tanke på att de båda lagen senast spelade en landskamp innan sommaren finns en viss osäkerhet kring var de står formmässigt. Dessutom vann Nordmakedonien det senaste mötet med Israel. Gästerna har även lyckats göra mål i tre av de fyra inledande matcherna i kvalspelet och behöver få med sig poäng. Ingen lätt motståndare.


Publicerad: 5 september 2019 klockan 06:02

Speltipset
Tips
1
Avspark
5 sep 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!