Jastrzębie vs Bytovia Bytów • Rekraketer
Annons
Speltips
1. Liga

Jastrzębie vs Bytovia Bytów

Jastrzębie ställer in siktet på en plats bland de fyra främsta i ligan. Bytovia Bytów krigar för att kliva över strecket i botten av tabellen.

Avspark: 24 apr 18.00
Annons

Jastrzębie är nykomlingen som tagit den polska andraligan med storm under säsongen. Trots att laget inte har någon möjlighet att avancera till högstaserien finns en god chans att ta en imponerande fjärdeplats innan säsongen är över. Bytovia Bytów klarade kontraktet med endast två poängs marginal i fjol och ser ut att gå en rafflande avslutning till mötes nu när endast fem matcher återstår av ligasäsongen.

Hemmalag

Jastrzębie tog klivet upp från 2. Liga inför säsongen och har bitvis imponerat under säsongen. Nykomlingen har bara förlorat totalt åtta matcher och säkrade tidigt fortsatt spel i andraligan efter en stark höst. Just nu ligger laget på en betryggande sjätteplats i tabellen med totalt 41 inspelade poäng på 29 matcher. Visserligen har Jastrzębie inen möjlighet att slå sig in bland de två främsta och därmed avancera till högstadivisionen. Men en plats bland de fyra främst är definitivt i sikte för klubben som har sju poäng upp till fjärdeplacerade Sandecja Nowy Sącz. Jastrzębie är obesegrade i fem raka matcher på hemmaplan och vunnit två av de tre senaste i ligaspelet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bytovia Bytów inledde säsongen stabilt med bara en förlust på de elva första matcherna i ligaspelet. Men sedan dess har det gått tyngre för klubben som även förra säsong rörde sig kring nedflyttningsstrecket i tabellen. Med hela tjugo (!) matcher i rad utan förlust ser det onekligen tufft ut för ett Bytovia Bytów som halkat ner till en sextondeplats med totalt 30 poäng på 29 matcher. Därmed närmar sig nedflyttning för klubben som nu behöver hitta en seger för att dels bryta trenden, dels ta sig över strecket igen. Men tiden är knapp med bara fem kvarstående omgångar. Men krysset hemma mot serieledande Raków Częstochowa (2-2) har förhoppningsvis höjt både moral och självförtroende i truppen inför en spännande slutstrid i den polska andradivisionen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Jastrzębie och Bytovia Bytów har bara mött varandra vid ett tidigare tillfälle. Den matchen, som spelades i höstas, slutade till slut 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Bytovia Bytów.

Jastrzębie har gjort minst 1 mål i de 6 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Bytovia Bytów har gjort mål i 86 procent av lagets bortamatcher i ligan hittills.

Jastrzębie har gjort mål i 71 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs.

Bytovia Bytów har släppt in minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna.

Speltips

För Jastrzębie har spelet gått in i 64 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Bytovia Bytów på bortaplan i ligan är hela 79 procent. Jastrzębie ska vara det bättre laget och är obesegrade i de fem senaste matcherna på hemmaplan. Men Bytovia Bytów har kniven mot strupen efter hela tjugo matcher i rad utan seger. Laget behöver hitta segrar för att kunna ta klivet över nedflyttningsstrecket. Jastrzębie har gjort mål i de sex senaste matcherna på hemmagräs och spelet går även in i fyra av de fem senaste hemmamatcherna. För Bytovia Bytów går spelet in i fem av de sex senaste matcherna på bortaplan och laget har även hittat nätet i de tre senaste ligamatcherna och släppt in mål i de sex senaste. Två lag som brukar leverera mål gör upp om (åtminstone för gästerna) viktiga poäng i slutskedet av ligasäsongen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion Miejski.

Djävulens advokat

Även om såväl Jastrzębie och Bytovia Bytów totalt sett har bjudit upp till dans den här säsongen finns det vissa orostecken inför möten. För hemmalaget har spelet bara gått in i en av de fem senaste. Samtidigt har bortalaget sämst form av alla i serien sett till de åtta senaste matcherna. Någonting som kan sätta käppar i hjulet nu när vi jagar mål.


Publicerad: 24 april 2019 klockan 10:49

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
24 apr 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!