Jönköpings Södra vs Falkenberg • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Jönköpings Södra vs Falkenberg

Jönköpings Södra har rest sig och hittat formen efter en trasslig start. Falkenberg har tagit kommandot i Superettan och leder serien.

Avspark: 17 jun 00.00
Annons

Jönköpings Södra stod för en katastrofal inledning på årets säsong i Superettan och fick genomlida fyra raka förluster innan den första poängen spelades in. Men på sistone har klubben fått fart på spelet och har bara en torsk på de åtta senaste matcherna. Falkenberg är seriens suveräner och leder ligan efter tolv omgångar. Laget har bara en enda förlust hittills den här säsongen och har den bästa offensiven av alla.

Hemmalag

Jönköpings Södra har fått i gång spelet efter en trasslig inledning på säsongen. Men hemmalaget har problem offensiven. Bara tabelljumbon IFK Värnamo gör färre mål. Men stärkta efter en rad fina resultat och två raka nollor har klubben fått upp självförtroendet och kan börja titta uppåt i tabellen igen. Inför mötet med Falkenberg saknas skadade duon Tommy Thelin och Fredrik Olsson. Dessutom är Jakob Orlov och Jesper Svensson osäkra för spel efter skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Falkenberg har siktet inställt på avancemang till Allsvenskan och har hittills dundrat fram i omgång efter omgång. Den enda förlusten inkasserades mot Öster (0-2) i början av maj. Total harmoni råder i laget efter den fina sviten och ytterligare en bortaseger mot Jönköpings Södra skulle sätta press på tabelltvåan AFC Eskilstuna som i sin tur har en besvärlig bortamatch mot ett formstarkt Halmstad. I matchtruppen är lagkaptenen Tibor Brink tillbaka efter sin skada. Dessutom kan bortalaget räkna med Enock Kwakwa igen efter sin avtjänade avstängning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Falkenberg är det bästa bortalaget i Superettan med fjorton inspelade poäng. Samtidigt har Jönköpings Södra bara tagit sex poäng på sex hemmamatcher.

Jönköpings Södra snittar bara 0.50 mål framåt per match på hemmaplan.

Falkenberg har inte förlorat någon av sina 6 senaste bortamatcher.

Jönköpings Södra har bara gjort mål i 33 procent av sina hemmamatcher.

Falkenberg snittar 2.50 mål framåt per match på bortaplan.

Speltips

Falkenberg rusar fram och har visat sig oerhört svårslagna hittills den här säsongen. Jönköpings Södra har förvisso hittat formen på sistone och har en solid defensiv, men klubben får inte riktigt till offensiven. Falkenberg är starka på bortagräs och vill sätta tryck på lagen som jagar underifrån i tabellen. En knapp vinst eller ett oavgjort resultat känns troligt i en tillställning som förväntas bli jämn och hård. Därför spelas det att det blir just oavgjort eller att Falkenberg vinner matchen på Stadsparksvallen.

Djävulens advokat

Jönköpings Södra har en uppåtstigande formkurva och har ett av ligans mest robusta försvar. Även hemmafördelen kan ställa till det för ett Falkenberg som förvisso har ett bra facit på bortagräs, men som har en svidande förlust senast lagen möttes (0-6) färskt i minnet. Får hemmalaget in en mål kan det bli kärvt för Falkenberg att äta sig in i matchen.


Publicerad: 17 juni 2018 klockan 12:31

Speltipset
Tips
X2
Avspark
17 jun 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!