Juventus vs Milan • Rekraketer
Annons
Speltips
Supercoppa

Juventus vs Milan

Juventus kan bärga den första titeln för säsongen efter en urstark höst. Milan behöver en toppinsats för att kunna överraska i cupfinalen.

Avspark: 16 jan 18.30
Annons

Juventus har gått fram som en riktig ångvält under hösten och imponerat framför allt i ligaspelet. Laget är obesegrat i Serie A så här långt och marscherar mot sin åttonde (!) raka ligatitel med hela nio poäng ner till tvåan Napoli. Milan har blandat och gett under säsongen och bara vunnit två av de sju senaste matcherna. Nu har klubben en chans att knipa ett efterlängtad cupguld för att få ny energi inför en intensiv ligavår.

Juventus

Juventus fortsätter att imponera i den italienska högstadivisionen och ser onekligen ut att spela hem den åttonde ligatiteln i rad. Efter hela sjutton segrar på de nitton första omgångarna i Serie A (bara två kryss sabbar vinstsviten) har laget lagt beslag på förstaplatsen i tabellen med 53 poäng på 19 matcher. Mycket ska till om Juventus ska se sig förbisprungna av Napoli som just nu skuggar på en andraplats. Självförtroende finns det gott om i laget som nu vill ta sin första titel i Supercoppa på tre år. Revanschlustan efter de två senaste årens finalförluster mot Lazio (2-3) respektive Milan (3-4 efter straffar) ger så klart extra energi och motivation inför kvällens drabbning. Massimiliano Allegri får klara sig utan sex spelare i cupfinalen. Andrea Barzagli, Daniele Rugani, Medhi Benatia, João Cancelo, Juan Cuadrado och Mario Mandzukic är alla skadade.

Fem senaste matcherna

Milan

Milan har varit ett ständigt renoveringsbygge under de senaste åren och tog sin senaste ligatitel för över sex år sedan. Även den här säsongen har varit upp och ned för (den forna?) storklubben som just nu ligger på en femteplats i ligaspelet med 31 inspelade poäng på 19 matcher. Efter en stark period under oktober månad har Milan fallit ner i en formsvacka. Laget har endast vunnit två av de åtta senaste matcherna i ligan och ser Supercoppa (som klubben tog hem mot just Juventus för två år sedan) som en fin möjlighet att stilla titeltörsten och samtidigt ge en injektion inför fortsättningen av säsongen där laget vill se till att säkra en av Europa-platserna i Serie A. Inför mötet med Juventus saknas skadade Mattia Caldara, Lucas Biglia och Giacomo Bonaventura. Dessutom missar Suso matchen på grund av avstängning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Juventus har vunnit de sex senaste matcherna mot Milan. Dessutom passerar laget spelad mållina i alla sex matcherna. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-0 till ett då bortaspelande Juventus i ligaspelet.

Juventus passerar spelad mållina i 79 procent av ligamatcherna den här säsongen.

Milan har bara vunnit 2 av de 7 senaste matcherna.

Juventus har vunnit 17 av de 19 matcherna hittills i ligaspelet.

Milan har släppt in mål i 79 procent av ligamatcherna hittills.

Speltips

Juventus har dominerat Serie A under flera år och har under den här säsongen siktet inställt på en kvadrupel med vinst i såväl ligaspel som Champions League och de båda inhemska cuperna. Massimiliano Allegris mannar har gott om självförtroende inför den första finalen för säsongen och bär med sig ett fint facit mot Milan sett till de sex senaste mötena lagen emellan. Juventus har vunnit och gjort minst två mål i alla sex matcherna. Milan har inte blomstrat marknaden de senaste säsongerna och är inne i en minisvacka med bara två segrar på de sju senaste. Allting talar för att Juventus trots vissa avbräck gör processen kort med sina motståndare och tar hem finalen utan några större bekymmer. Men något som känns ännu säkrare är att laget gör minst två mål framåt under ordinarie tid. En lina som går in i nära fyra femtedelar av ligamatcherna så här långt in på säsongen samt de sex senaste matcherna lagen emellan. Därför spelas att Juventus gör minst två mål framåt i matchen på King Abdullah Sports City.

Djävulens advokat

Även om Juventus har imponerat under hösten och ännu inte förlorat en match i ligaspelet har de riktiga målexplosionerna uteblivit. Visserligen passerar laget spelad lina i majoriteten av matcherna. Men bara i två av de fem senaste ligamatcherna har Juventus gjort minst två mål. Totalsnittet ligger på exakt 2.00 mål framåt per match. Samtidigt har Milan bara släppt in två mål på sina fem senaste matcher.


Publicerad: 16 januari 2019 klockan 13:51

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
16 jan 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Guingamp vs Rennes
2 (AH +0.5)500 kr1.42

Dela vidare!

Kommentera nedan!