Kalmar FF vs Helsingborg • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Kalmar FF vs Helsingborg

Kalmar FF behöver bryta krysstrenden för att kunna klättra i tabellen. Helsingborg måste hitta tillbaka till formen ifrån början av säsongen.

Avspark: 11 maj 16.00
Annons

Kalmar FF landade på den undre halvan i tabellen i fjol. Och så här långt in på säsongen ser det ut som att klubben återigen går en tuff resa till mötes. Med endast en seger hittills finns det fog för oro nu när nedflyttningsstrecket närmar sig. Helsingborg har tagit klivet upp till Allsvenskan igen efter att ha tillhört Superettan de senaste säsongerna och har siktet inställt på att åtminstone klara kontraktet.

Hemmalag

Kalmar har inte alls fått den inledning på säsongen som klubben hoppats på. Med endast en seger hittills (2-1 borta mot GIF Sundsvall) och hela fem kryss behöver laget nu studsa tillbaka och ta säsongens första hemmaseger för att ingjuta hopp och självförtroende i en småstukad trupp. Just nu ligger Kalmar FF på en elfteplats i tabellen med 8 poäng på 7 matcher. Med bara tre poängs marginal ned till kvalstrecket (och ytterligare en poäng ned till nedflyttningsditot) måste laget nu höja sig flera nivåer för att kunna påbörja en klättring och skapa en lucka till bottenlagen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Helsingborg satsade stort i Superettan förra året och plockade in meriterade namn som Rasmus Jönsson, Wanderson och Andreas Granqvist. Nykomlingen har siktet inställt på att etablera sig i Allsvenskan igen efter de senaste årens trubbel. Men hittills har det varit uppförsbacke för skåningarna som förlorat alla matcher på bortaplan i ligaspelet så här långt och bara plockat två segrar totalt. För tillfället ligger Helsingborg på en tolfteplats i tabellen med 7 inspelade poäng på 8 matcher. En första bortapoäng (allra helst seger) behövs om laget ska undvika att bli indragna i bottenstriden på allvar.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Kalmar FF har spelet gått in i 6 av de 7 första matcherna i Allsvenskan den här säsongen. Även för Helsingborgs del har båda lagen gjort mål i 6 av de 7 första matcherna.

Kalmar FF har släppt in mål i 100 procent av ligamatcherna så här långt.

Helsingborg har hittat nätet i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Kalmar FF har gjort mål i 75 procent av ligamatcherna på hemmaplan.

Helsingborg snittar hittills totalt 3.33 mål per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

För Kalmar FF har spelet gått in i 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Helsingborg på bortaplan i ligaspelet hittills är 67 procent. I fjol hittade Kalmar FF nätet i 67 procent av lagets hemmamatcher. Och den här säsongen har laget gjort mål i de sex senaste matcherna. Helsingborg har (utöver att ha släppt in mål i alla inledande matcher) gjort mål i sex av de sju inledande matcherna. Två lag i poängbehov som vill lyfta i tabellen möts i vad som förväntas bli en sevärd tillställning. Full fart framåt är det som gäller när både Kalmar FF och Helsingborg går för tre viktiga poäng. Spelet går in i sex av de sju senaste för båda lagen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Guldfågeln Arena.

Djävulens advokat

Statistiken för säsongen hittills talar sitt tydliga språk. Men två lag ur form kan innebära att matchbilden blir låst och försvarsinriktad. Det går framför allt att tänka sig att Helsingborg (som har förlorat alla tre bortamatcher så här långt) kommer att nöja sig med att hålla nollan och ta med sig ett kryss hem till Skåne i stället för att riskera framåt.


Publicerad: 11 maj 2019 klockan 14:16

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
11 maj 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!