Köln vs Darmstadt 98 • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Köln vs Darmstadt 98

Köln vill befästa förstaplatsen efter en fin säsong i tyska andraligan. Darmstadt 98 behöver poäng för att vara helt säkra på nytt kontrakt.

Avspark: 26 apr 18.30
Annons

Köln åkte ur Bundesliga inför säsongen. Men klubben ser ut att studsa tillbaka direkt efter en imponerande höst och vår. Laget leder den tyska andraligan och har en betryggande lucka ner till de jagande lagen. Darmstadt 98 landade i mitten av tabellen i fjol och verkar få nöja sig med en plats i mittenskiktet även den här säsongen.

Hemmalag

Köln ser ut att kunna gå upp till Bundesliga direkt efter en stark säsong. Laget har bara förlorat sju matcher och var inne i en svit med sex raka segrar innan kryssen mot MSV Duisburg (4-4) och topprivalen Hamburg (1-1) samt förlusten mot Dynamo Dresden (0-3) senast. Köln leder serien med 59 poäng på 30 matcher och ser därmed ut att gå mot uppflyttning. En ny seger skulle definitivt sätta spiken i kistan (i praktiken) för konkurrenterna och se till att Köln bevakar sin serieledning ända in i mål. Inför matchen mot Darmstadt 98 saknas centrale mittfältaren Niklas Hauptmann på grund av skada i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Darmstadt 98 brakade ur den tyska högstaligan för två år sedan och har haft svårt att hitta kraften, energin och framför allt spelet för att ta sig tillbaka. I fjol slutade klubben på en tiondeplats. Och även den här säsongen går Darmstadt 98 mot en mittenplacering efter ojämna insatser. Just nu ligger Darmstadt 98 på en tolfteplats med 37 inspelade poäng på 30 matcher. Hela sex spelare saknas inför mötet med Köln. Rouven Sattelmaier, Selim Gündüz, Max Grün, Felix Platte, Slobodan Medojevic och Marcel Franke är alla skadade och missar matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Köln har gjort mål i femton raka hemmamatcher och gör i snitt 3.00 mål per match på hemmagräs i ligan. Samtidigt har Darmstadt 98 gjort mål i de tre senaste ligamatcherna på bortaplan.

Köln har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt.

Darmstadt 98 har endast hållit nollan i 13 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Köln snittar hela 4.27 mål totalt per match på hemmaplan i ligan hittills.

Darmstadt 98 har hittat nätet i 80 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Köln har spelet gått in i hela 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Darmstadt 98 är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 67 procent. Köln leder serien, är det starkaste hemmalaget och sitter på en stor möjlighet att koppla ett ännu hårdare grepp om förstaplatsen nu när endast ett fåtal omgångar kvarstår av ligaspelet. Darmstadt 98 behöver någon poäng till för att kunna säkra kontraktet och fortsatt spel i den tyska andradivisionen. Med tanke på att hemmalaget sviktat mot slutet (tre raka utan seger) finns en chans för gästerna att hitta mål som ger poäng. Köln har inte gått mållösa ur en enda hemmamatch den här säsongen. Darmstadt 98 har gjort mål i hela 80 procent av lagets bortamatcher hittills. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Rheinenergiestadion.

Djävulens advokat

Bara två av de fem senaste matcherna mellan Köln och Darmstadt 98 har slutat med att båda lagen har gjort mål. Dessutom är det osäkert hur pass motiverade gästerna kommer att vara med tanke på att kontraktet i praktiken är säkrat även om ytterligare några poäng behövs. Laget blev även nollade i den mållösa hemmamatchen mot Bochum i den senaste ligaomgången.


Publicerad: 26 april 2019 klockan 10:21

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
26 apr 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Liverpool vs Huddersfield
Ö 22.5 S1 500 kr1.80
Rio Ave vs Porto
BLGM500 kr1.95

Dela vidare!

Kommentera nedan!