Köln vs Mainz 05 • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Köln vs Mainz 05

Kölns tre matcher långa segersvit fick ett slut i matchen mot Mönchengladbach i den senaste omgången av tyska Bundesliga. Mainz slåss med näbbar och klor för att säkra kontraktet i botten av tabellen.

Avspark: 14 mar 15.30
Annons

Köln har tagit för sig som nykomlingar i tyska Bundesliga och är uppe och nosar på en Europa-plats efter en stark ligasäsong så här långt. Innan förlustmatchen mot ligafyran Mönchencgladbach (1-2) senast hade laget tre raka segrar i ligaspelet. Just nu ligger klubben på en tiondeplats med 32 inspelade poäng på 25 matcher. Men med endast fem poäng upp till Schalke 05 på sjätteplatsen (sista Europa-platsen) finns det fortfarande goda möjligheter för ett Köln som sitter på fjärde bästa formen poängmässigt av alla lag i serien sett till de åtta senaste matcherna i ligan.

Mainz fortsätter att kriga på i bottenskiktet av tabellen med en målglad Robin Quaison (tolv strutar i ligaspelet hittills) i spetsen. Klubben, som slutade på en tolfteplats förra säsongen, har radat upp förluster under en tuff höst- och vinterperiod. Men sedan början av februari har det sett bättre ut för Mainz med bara en förlust på de fem senaste. För tillfället ligger laget på en femtondeplats i tabellen med 26 poäng på 25 matcher. Ned till kvalplatsen är det just nu fyra poäng som skiljer. Klart är att Mainz måste fortsätta att plocka poäng för att vara säker på fortsatt spel i Bundesliga även nästa säsong.

Köln snittar totalt 3.00 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in i säsongen. För Mainz ligger motsvarande snitt på hela 4.25 mål per bortamatch i ligan.
För Köln har det blivit minst 3 mål gjorda i de 4 senaste hemmamatcherna i ligan och i de 8 senaste ligamatcherna totalt sett. Mainz kliver över samma lina i de 7 senaste bortamatcherna i ligaspelet.
Köln har passerar tremålslinan i 67 procent av ligamatcherna på hemmaplan hittills. För Mainz har det blivit minst 3 mål gjorda i 92 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Köln och Mainz brukar bjuda på böljande historier. För hemmalaget har det blivit minst tre mål gjorda totalt i de åtta senaste ligamatcherna. Framför allt framåt har det, undantaget förlustmatchen borta mot Mönchengladbach allra senast, sett bra ut. Under de senaste veckorna har både Hertha Berlin (5-0) och Schalke 04 (3-0) avfärdats utan problem. Nu möter laget ett Mainz i fortsatt poängbehov. Gästerna kliver över standardlinan (minst tre mål) i hela 92 procent av bortamatcherna i ligaspelet så här långt och har inte utrymme för att lägga i handbromsen nu när Bundesliga går in i sitt slutskede. Här väntas en underhållande, svängig och offensiv duell där vi kan räkna med mål i överflöd. Senaste mötet lagen emellan slutade även 3-1 till ett då hemmaspelande Mainz. Stannar det vid tre mål gjorda får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 12 mars 2020 klockan 12:02

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
14 mar 15.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.91

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!