Köln vs St. Pauli • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Köln vs St. Pauli

Köln vill studsa tillbaka i toppstriden efter den snöpliga förlusten senast. St. Pauli jagar avancemang till Bundesliga efter en fin säsong hittills.

Avspark: 8 feb 18.30
Annons

Köln såg länge ut att gå mot uppflyttning till Bundesliga efter en stabil höst. Men med två raka förluster (senast 0-2 mot Union Berlin) behöver nu klubben studsa tillbaka för att hålla drömmen om avancemang vid liv. St. Pauli har endast en förlust på de nio senaste matcherna i ligaspelet och tar nu upp jakten på serieledande Hamburg i tabellen.

Hemmalag

Köln åkte ur Bundesliga i fjol efter att ha slutat sist i tabellen med hela fjorton poäng upp till säker mark. Men laget har siktat inställt på att ta sig tillbaka direkt efter bara en säsong i andradivisionen. Och efter en stark höst satt klubben i något av ett förarsäte med bara tre förluster i ligaspelet. Men med två raka nederlag behöver nu Köln hitta tillbaka till formen för att återerövra andraplatsen i tabellen och ta kommandot i jakten på avancemang. Just nu ligger laget på en tredjeplats med 36 poäng på 19 matcher. Inför matchen mot St. Pauli saknas skadade trion Vincent Koziello, Marco Höger och Matthias Lehmann. Dessutom är mittbackarna Rafael Czichos och Lasse Sobiech osäkra kort tillsammans med mittfältarna Dominick Drexler och Louis Schaub.

Fem senaste matcherna

Bortalag

St. Pauli har onekligen fått fart på säsongen efter en tung inledning (tre förluster på de fem första matcherna). Kultklubben har bara förlorat en enda match sedan slutet av oktober och kan nu ställa in siktet på förstaplatsen. Laget har fyra segrar på de fem senaste och skuggar just nu serieledande Hamburg från sin andraplats med 37 inspelade poäng på 20 matcher. En seger borta mot ett småstukat Köln skulle verkligen ge St. Pauli ytterligare självförtroende och stärka lagets tro på att en återkomst till Bundesliga (laget åkte ut för nio år sedan) är möjlig. I truppen saknas skadade Philipp Ziereis, Henk Veerman och Dimitrios Diamantakos. Även försvararen Johannes Flum är osäker för spel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Köln har vunnit de fyra senaste matcherna mot St. Pauli. Det allra senaste mötet mellan lagen i höstas slutade hela 5-3 till ett då bortaspelande Köln.

Köln har gjort mål i 100 procent av sina hemmamatcher i ligan.

För St. Pauli har båda lagen gjort mål i 80 procent av hemmamatcherna.

Köln snittar hela 4.30 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet.

St. Pauli har hittat nätet i 90 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Köln har gjort mål i alla (!) hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 20 procent av matcherna på hemmagräs. St. Pauli har släppt in mål i 70 procent av sina bortamatcher och hittat nätet i de fyra senaste ligamatcherna på bortagräs. För Köln går spelet in i 80 procent av hemmamatcherna. För St. Pauli är motsvarande siffra på bortaplan 70 procent. En viktig sexpoängsdrabbning väntar när två målglad lag gör upp om andraplatsen i tabellen. Köln behöver en seger för att skapa sig lite medvind efter två blytunga förluster i rad. St. Pauli vill bygga vidare på sitt momentum efter att ha studsat tillbaka senast med en uddamålsseger (3-2 mot Union Berlin). Full fart framåt gäller i en uppgörelse som lär bli både chans- och målrik med böljande anfallsfotboll. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Rheinenergiestadion.

Djävulens advokat

Även om det mesta talar för ett målkalas när topprivalerna Köln och St. Pauli ställs mot varandra pekar historiken lagen emellan mot något helt annat. Bara en enda match av de sju senaste mellan klubbarna har slutat med att båda lagen gjort mål. Med tanke på hur viktig matchen är finns det även en risk att inget av lagen vågar riskera tillräckligt mycket. Något som kan leda till ställningskrig och låst matchbild.


Publicerad: 8 februari 2019 klockan 16:20

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
8 feb 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Almere City vs AZ Alkmaar II
Ö 2.5 + BLGM500 kr1.72

Dela vidare!

Kommentera nedan!