KR Reykjavik vs Valur • Rekraketer
Annons
Speltips
Urvalsdeild

KR Reykjavik vs Valur

KR Reykjavik krigar för att hitta formen i den isländska högstadivisionen. Valur vill försvara titeln och har ett fast grepp om förstaplatsen.

Avspark: 5 jul 00.00
Annons

Valur är regerande mästarna i isländska Urvalsdeild och har siktet inställt på att försvara titeln den här säsongen. Hittills ser det lovande ut för det formstarka Reykjavik-laget som redan rusat upp till förstaplatsen i tabellen. KR Reykjavik har haft en besvärlig säsong så här långt och inte alls nått upp till den nivå som kan förväntas av klubben. Efter en rad motgångar i ligaspelet är poängbehovet stort för att undvika att rasa ytterligare och bli inblandade i bottenstriden.

Hemmalag

KR Reykjavik var nära att ta en Europa-plats i fjol efter en stabil säsong i den isländska högstadivisionen. Men i år har det gått betydligt tyngre för klubben som radat upp oavgjorda resultat och förluster. Just nu ligger laget på en ljummen sjätteplats med 13 poäng på 10 matcher. KR Reykjavik behöver poäng för att trycka iväg uppåt i tabellen och fjärma sig från en hotande bottenstrid. Men formen talar för ett helt annat resultat när de tar sig an rivalerna Valur. Inför mötet med serieledarna förfogar tränaren Rúnar Kristinsson över en trupp helt fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Valur tog hem titeln i Urvalsdeild i förkrossande stil (tolv poängs marginal ned till tvåan) förra säsongen. Och nu har klubben siktet inställt på att återupprepa succén. Hittills har det sett mer än stabilt ut för laget som ligger på en förstaplats med 24 inspelade poäng på 11 matcher. Valur har bara en förlust hittills (uddamålsförlust med 1-2 mot Grindavik) och trummar sannerligen på för att dra ifrån i tabelltoppen och skapa en lucka till jagande ligatvåan Stjärnan. Till matchen mot Kr Reykjavik kommer bortalaget med fullt manskap utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Valur har inte förlorat mot KR Reykjavik i någon av de fyra senaste matcherna och sitter på två raka segrar mot sina stora rivaler. Senaste mötet lagen emellan i slutet av april slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Valur.

Valur har vunnit sina 6 senaste matcher.

KR Reykjavik har bara 2 segrar på de 8 senaste matcherna.

Valur har gjort mål i de 9 senaste matcherna.

KR Reykjavik har vunnit 25 procent av sina hemmamatcher.

Speltips

Valur går onekligen fram som en maskin i den isländska högstadivisionen. De leder tabellen, är det bästa bortalaget och har näst bäst form av alla lagen sett till de åtta senaste matcherna. KR Reykjavik å andra sidan kämpar för att ta sig ur sin besvärliga formsvacka som har lett till att klubben endast tagit tre segrar på hela säsongen. Även om ett derby kan vara oförutsägbart talar formläget och även historiken lagen emellan för en bortaseger. Men för att säkra upp spelas Valur med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Ett derby är alltid oförutsägbart. Och även om allting (och mer därtill) talar för att Valur ska gå segrande ur striden går det inte att vifta bort vad rivaliteten lagen emellan kan göra för matchens utveckling. KR Reykjavik är i desperat behov av poäng och kommer att kriga för att få med sig någonting från matchen. Med tanke på att tidigare möten lagen emellan har varit jämna tillställningar går det alltid att höja ett varningens finger för att det är just i den här matchen som det släpper för ett hemmalag i dålig form.


Publicerad: 5 juli 2018 klockan 06:33

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
5 jul 21.15
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Avaí vs Goiás
X2500 kr2.20
KA Akureyri vs Fjölnir
BLGM500 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!