Krasnodar vs Leverkusen • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Krasnodar vs Leverkusen

Krasnodar söker revansch i Europa-spelet efter ett snöpligt uttåg i fjol. Leverkusen tog sig vidare till sextondelsfinalen som gruppetta.

Avspark: 14 feb 18.55
Annons

Krasnodar jagar sin första ligaseger i den ryska högstadivisionen. Efter en stark höst skuggar laget serieledande Zenit inför vårhalvan av säsongen. I Europa-spelet vill klubben nu ta revansch efter fjolårets uttåg redan i kvalspelet. Leverkusen ser ånyo att gå mot en stabil säsong i Bundesliga och har under hösten slagit bland annat Bayern München (3-1) i jakten på säkrat Europa-spel även till nästa säsong. Nu möts de båda klubbarna i en rafflande sextondelsfinal som tar sin början på rysk mark.

Hemmalag

Krasnodar har skuggat storlagen i ryska Premier League i flera säsonger nu utan att nå ända fram. Men efter en stark höst har laget nu ett tjusigt läge inför andrahalvan av säsongen. Krasnodar ligger nämligen tvåa i tabellen med 33 poäng på 17 matcher. Endast en poäng skiljer laget från Zenit som innehar förstaplatsen. Krasnodar har inte förlorat i ligaspelet sedan slutet av oktober månad och gick igenom gruppspelet i Europa League med tre segrar av de tre möjliga på hemmaplan. Efter ett lyckat mellanläger i Spanien (då bland annat Malmö FF besegrades) har nu ryssarna hopp om att kunna skrälla sig vidare i turneringen och nå en åttondelsfinal. Tränaren Murad Musayev förfogar över en fulltalig trupp utöver avstängde försvararen Cristian Ramirez.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Leverkusen inledde säsongen skakigt (tre raka förluster i ligaspelet). Men de senaste månaderna har tränaren Peter Bosz mannar höjt sig flera nivåer och vunnit fem av de sex senaste matcherna i ligan. Klubben ligger just nu på en sjätteplats i tabellen med 33 poäng på 21 matcher. Leverkusen har därmed häng på en Champions League-plats (bara fem poäng upp till fyran RB Leipzig) och kliver nu in i Europa-spelet igen med gott självförtroende. I gruppspelet spelade tyskarna till sig fyra segrar av sex möjliga och tog sig därmed vidare som gruppetta framför tvåan Zürich. Inför mötet med Krasnodar ser kvartetten Julian Baumgartlinger, Lars Bender, Panagiotis Takis Retsos och Joel Pohjanpalo ut att missa matchen på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Statistik

Krasnodar har inte nollats på hemmaplan sedan oktober månad och snittar 1.78 mål framåt per match på hemmagräs hittills den här säsongen. Samtidigt har Leverkusen gjort minst två mål i de tre senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Krasnodar har släppt in mål i 56 procent av hemmamatcherna i ligan.

Leverkusen har gjort mål i 73 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Krasnodar har gjort mål i 14 av sina 15 senaste matcher på hemmagräs.

Leverkusen har släppt in mål i 82 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Krasnodar har gjort och släppt in mål i alla hemmamatcher i Europa League den här säsongen. Totalt gick spelet in i 67 procent av lagets matcher i gruppspelet. För Leverkusen går spelet in i totalt 83 procent av matcherna hittills i Europa League och i samtliga matcher på bortaplan i turneringen. Krasnodar är normalt sett ett mer än stabilt hemmalag och vann mot Sevilla på hemmagräs i höstas. Men tyskarnas sprudlande offensiv (som inte minst visade sig i storsegern mot Mainz 05 senast) och fördelen av matchtempo (Krasnodar har inte spelat tävlingsmatch sedan mitten av december) talar för att åtminstone gästerna hittar nätet i matchen. Och med tanke på Krasnodars förmåga att göra mål på hemmaplan (laget har bäst målsnitt av alla i ryska Premier League) pekar det mesta mot att det blir ett målrikt och jämnt möte mellan två lag som vill se till att skaffa sig ett så pass fint utgångsläge som möjligt inför returen på tysk mark om en vecka. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Krasnodar Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen är Leverkusen i god målform. Laget kommer även med ett stabilt matchtempo i kroppen och bör vara ett nummer för stort för ryssarna. Men Krasnodar är skickliga på hemmagräs och har slagit bland annat Sevilla (2-1) på vägen fram till sextondelsfinalen. I ligaspelet står ryssarna för den tredje bästa defensiven och har hållit nollan i 44 procent av hemmamatcherna. Om inte tyskarna är på tårna finns en risk att ett tajt spelande Krasnodar håller nere siffrorna och spikar igen bakåt för att antingen försvara en ledning eller spela till sig ett mållöst resultat inför returen.


Publicerad: 14 februari 2019 klockan 09:18

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 feb 18.55
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!