Krasnodar vs Porto • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Krasnodar vs Porto

Krasnodar har siktet inställt på att äntligen ta steget in i fotbollens finrum. Porto vill ta sig till ett fjärde raka gruppspel i Champions League.

Avspark: 7 aug 19.00
Annons

Krasnodar har nått spel i Europa League flera säsonger i rad. Men nu har den ryska klubben möjlighet att slå sig in i Champions League. Porto nådde kvartsfinal i fjolårets upplaga av Champions League och går nu för fjärde raka gruppspelsdeltagandet.

Hemmalag

Krasnodar knep till slut en tredjeplats i ligaspelet förra säsongen med 56 poäng på 30 matcher. Därmed har laget nu en möjlighet att äntligen nå Champions League-spel efter flera år i Europa League. Men efter en svajig inledning på ligasäsongen med bara två segrar av fyra möjliga (senast förlust med 0-1 borta mot Akhmat Grozny) behöver ryssarna definitivt höja sig ett par nivåer för att kunna rubba ett erfaret och hungrigt Porto. Men Krasnodar är starka på hemmagräs och förlorade inte en enda match hemma på Stadion Kuban under fjolårets spel i Europa League.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Porto nådde aldrig ikapp Benfica i fjolårets ligaspel och sladdade in på en andraplats i tabellen med 85 inspelade poäng på 34 matcher. Därmed är det revanschsugna portugiser som nu går för att nå fjärde raka gruppspelet i Champions League. Förra säsongen nådde Porto ända fram till en kvartsfinal där Liverpool (0-2 och 1-4) blev för svåra. Laget har en svår uppgift framför sig när ett hemmastarkt Krasnodar står för motståndet. Men samtidigt lyckades Porto göra mål i åtta av de nio matcherna i Champions League-spelet i fjol och vet värdet av att få med sig ett bortamål inför returen hemma på Estádio do Dragão.

Fem senaste matcherna

Statistik

Under förra säsongen snittade Krasnodar totalt 2.67 mål per match i ligaspelet. För Portos del låg det totala målsnittet i ligaspelet förra säsongen på 2.76 mål per match.

För Krasnodars del har spelet gått in i 7 av lagets 10 senaste Europa-matcher.

Porto hittade nätet i 91 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet i fjol.

Krasnodar gjorde mål i 87 procent av lagets hemmamatcher i ligan förra säsongen.

För Porto har båda lagen gjort mål i 7 av de 8 senaste matcherna i Europa-spelet.

Speltips

Krasnodar suktar efter Champions League-spel och har bara ett hinder kvar på vägen vid avancemang mot Porto. De hemmastarka ryssarna hittade nätet i hela 87 procent av hemmamatcherna i ligaspelet förra säsongen och vill nu få med sig ett så pass bra resultat som möjligt inför den kluriga returen på portugisisk mark om en vecka. Porto lyckades inte försvara titeln i ligaspelet förra året och är nu ute efter revansch på alla fronter. I fjol nådde klubben en kvartsfinal. Den här säsongen är klubben ute efter nya framgångar. Lagens förmåga att hitta nätet och bortamålsfördelen talar för en underhållande match mellan två lag som vill spela till sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion Kuban.

Djävulens advokat

Krasnodar har visserligen varit i gång några veckor. Men för Porto ligger premiären i ligaspelet en bit bort. Någonting som definitivt ökar osäkerheten kring spelet. Dessutom har bara två av Krasnodars fyra inledande matcher i ligaspelet den här säsongen slutat med att båda lagen gjort mål och nollades senast mot Akhmat Grozny.


Publicerad: 7 augusti 2019 klockan 09:40

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
7 aug 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!