Kroatien vs England • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Kroatien vs England

Kroatien har krigat sig vidare efter två nervkittlande straffläggningar. England har självförtroende efter promenadsegern mot Sverige.

Avspark: 11 jul 00.00
Annons

Kroatien inledde fotbolls-VM strålande och lämnade gruppspelet som stora favoriter efter framför allt en övertygande seger mot Argentina. Men efter det har allting gått något tyngre för kroaterna som fått se både åttondelsfinalen och kvartsfinal avgöras genom straffläggningar. Även för England krävdes straffar i åttondelsfinalen mot Colombia för att ta sig vidare. Men i kvartsfinalen mot Sverige fick engelsmännen en mer än behaglig resa. Nu möts lagen i semifinal i mästerskapet.

Kroatien

Kroatien stod för en magisk insats i gruppspelet och tog sig med lätthet vidare till slutspel i fotbolls-VM. Men efter tre raka segrar (där 3-0 mot Argentina vägde tyngst) har kroaterna haft det svårare. Straffavgörande har krävts mot såväl Danmark i åttondelsfinalen och Ryssland i kvartsfinalen. För att ta sig till final behöver Kroatien hitta tillbaka till den fina ursprungsformen och se till att undvika förlängning där trötta ben definitivt kan ligga nationen i fatet. I semifinalen får förbundskaptenen Zlatko Dalić med allra största sannolikhet klara sig utan skadade försvararen Sime Vrsaljko. Målvakten Danijel Subasic och mittbacken Dejan Lovren är spelklara efter att ha varit osäkra kort efter den dränerande kvartsfinalen mot värdnationen.

Fem senaste matcherna

England

England förlorade visserligen den sista gruppspelsmatchen mot Belgien (0-1). Men engelsmännen gick vidare till slutspel och har hyvlat av såväl Colombia (efter straffar) som Sverige (2-0) på vägen fram till semifinalen. Ett utvilat landslag ser nu en möjlighet att nå sin första final i fotbolls-VM sedan 1966 och kommer med både självförtroende och ovana till en tuff match mot ett rutinerat Kroatien som senast tog medalj i fotbolls-VM för tjugo år sedan. Inför semifinalmötet får engelsmännen eventuellt klara sig utan anfallaren Jamie Vardy och mittfältaren Jordan Henderson på grund av skadekänningar. Men åtminstone den sistnämnde sägs vara redo för spel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Kroatien har stått som segrare i alla sina matcher i fotbolls-VM hittills och har inte misslyckats med att göra mål under ordinarie tid i någon av matcherna.

Kroatien snittar 2.00 mål framåt per match under mästerskapet.

England har släppt in mål i 80 procent av matcherna i fotbolls-VM.

Kroatien har inte förlorat någon av sina 9 senaste tävlingsmatcher.

England har bara snittat 2 skott på mål i de 3 senaste VM-matcherna.

Speltips

Kroatien inledde mästerskap på ett imponerande sätt och har nu möjlighet att nå en eftertraktad finalplats. England har haft ett betydligt lättare motstånd hittills och fått en behaglig resa fram till semifinalen. Men mot tuffare nationer som Belgien (förlust) och Colombia (oavgjort under full tid) har engelsmännen haft det svårare. Kroaterna har inte råd med ytterligare en match som går till förlängning och kommer att trycka på under full tid för att avgöra matchen. Med ett vassare mittfält och en mer rutinerad trupp tippar bägaren över till Kroatiens fördel. Och trots trötta ben bör kroaterna hålla ihop spelet åtminstone under ordinarie matchtid. Därför spelas att Kroatien antingen vinner matchen eller spelar oavgjort under full tid. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att ett oavgjort resultat eller vinst för Kroatien spelas, men oddset är lite högre.

Djävulens advokat

England har en stor fördel efter längre vila och en mer bekväm kvartsfinal mot Sverige som avgjordes under full tid. Kroaterna har haft två slitsamma straffavgöranden i ryggen och tampas med en hel del småskavanker i truppen inför mötet. England har självförtroendet, hungern och pigga ben. Får inte Kroatien tidig utdelning i matchen och klappar ihop under den andra halvleken kan engelsmännen helt klart ta kommandot och se till att utnyttja ett tröttkört motståndarlag för att avgöra semifinalen redan innan full tid.


Publicerad: 11 juli 2018 klockan 09:16

Speltipset
Tips
1 (AH +0.5)
Avspark
11 jul 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.62

Odds

Plusmeny
Swope Park Rangers vs Sacramento Republic
1 (DNB)500 kr1.44
Sangju Sangmu vs Daegu FC
1 (AH 0.0)500 kr1.47

Dela vidare!

Kommentera nedan!