Kumamoto vs Yamaguchi • Rekraketer
Annons
Speltips
J2 League

Kumamoto vs Yamaguchi

Kumamoto krigar på för att undvika nedflyttning. Ett Yamaguchi med vind i seglen har siktet inställt på avancemang till högstadivisionen.

Avspark: 25 jul 00.00
Annons

Kumamoto inledde säsongen i den japanska andradivisionen lovande. Men efter en längre formsvacka får laget nu kämpa för att undvika nedflyttning. Ett raskt trendbrott behövs om poängen ska börja trilla in igen. Yamaguchi befann sig i bottenskiktet av tabellen i fjol och fick slita för varenda inspelad poäng. Men i år ser klubben ut att kunna kriga om en kvalplats för att ta sig till högstadivisionen.

Hemmalag

Kumamoto slutade näst sist i tabellen i fjol och klarade (med nöd och näppe) nytt kontrakt. Även i årets säsong har det gått tungt för klubben som för tillfället ligger på en tjugondeplats med endast 22 poäng på 24 matcher. Laget har bara en seger på de fjorton (!) senaste matcherna och behöver hitta formen för att kunna säkra fortsatt spel i J2 League. Tränaren Hiroki Shibuya måste sannerligen hitta tillbaka till spelet från inledningen av säsongen (fyra segrar på de sju första matcherna) om Kuamoto ska kunna hålla moralen uppe under resterande omgångar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Yamaguchi var ett bottenlag under fjolårssäsongen. Men det här året har börjat betydligt bättre för klubben som just nu ligger på en femteplats med hela 41 inspelade poäng på 24 matcher. Därmed har laget en strålande möjlighet att säkra en kvalplats för spel om avancemang till den japanska högstadivisionen. Efter en magisk inledning på säsongen (bara en förlust på de åtta första matcherna) har Masahiro Shimodas mannar fallit tillbaka något och inte tagit en seger i de fem senaste ligaomgångarna. En vinst mot bottenlaget Kumamoto skulle onekligen ge laget en skjuts framåt rent mental. Men även ett välbehövligt lyft i tabellen.

Fem senaste matcherna

Statistik

De två senaste matcherna mellan Kumamoto och Yamaguchi har slutat med totalt över 2.5 mål gjorda. Senaste mötet lagen emellan slutade 4-1 till Yamaguchi.

För Kumamoto har 75 procent av alla hemmamatcher slutat med över 2.5 mål gjorda.

Yamaguchi har gjort mål i sina 9 senaste matcher på bortaplan.

Kumamoto har gjort mål i 83 procent av sina matcher på hemmaplan.

För Yamaguchi har 77 procent av alla bortamatcher slutat med över 2.5 mål gjorda.

Speltips

Kumamoto och Yamaguchi brukar bjuda upp till dans i sina respektive matcher. Bortalaget har den vassaste offensiven i hela ligan medan båda lagen har två av seriens minst solida försvar. Med tanke på tabelläget, formkurvorna och klubbarnas stora behov av poäng talar allting på förhand för en målrik drabbning där båda lagen kommer att gå fullt ut för att ta hem segern. En repris på det förra mötet lagen emellan (som slutade med hela fem mål gjorda) i februari i år är högst trolig. Därför spelas att det blir över 2.5 mål gjorda i matchen på Egao Kenko Stadium.

Djävulens advokat

J2 League är en oberäknelig liga. Och även om lagens senaste matcher har blivit rejäla målfester finns det risk för en målsnål tillställning. Varken Kumamoto eller Yamaguchi har råd att förlora poäng. Någonting som kan täppa till matchen och leda till riskminimering snarare än offensivlusta. Ett tidigt mål för något av lagen höjer pulsen och leder med största sannolikhet till en böljande uppgörelse. Men ju längre matchen är mållös, desto större är risken för att lagen prioriterar försvarsspelet.


Publicerad: 25 juli 2018 klockan 06:24

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
25 jul 12.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.67

Odds

Plusmeny
KS Kukesi vs Qarabag
X2 + U 2.5500 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!