Landskrona vs Östers IF • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Landskrona vs Östers IF

Landskrona rasar i tabellen och behöver poäng för att undvika bottenstriden. Östers IF är ett av seriens starkaste bortalag.

Avspark: 1 jul 00.00
Annons

Landskrona är inne i en blytung period och ser ut att bli indraget i bottenstriden i årets säsong av Superettan. Skåningarna har inte vunnit på över en månad och kan tacka målskillnaden att de ligger över kvalstrecket för tillfället. Östers IF har visserligen inte motsvarat förväntningarna inför säsongen, men klubben är obesegrade i de tre senaste matcherna och kan i händelse av en vinst börja titta uppåt i tabellen igen.

Hemmalag

Landskrona har inte direkt rosat marknaden i Superettan så här långt. Efter en rad tunga smällar (bortaförlust mot Norrby senast med 0-1) har skåningarna halkat ner till kvalstrecket i tabellen. Just nu ligger laget på en tolfteplats med 13 poäng på 14 matcher. Utöver en trasslig form brottas klubben även med ekonomiska problem utanför planen. Bland annat har sportchefen Peter Swärdh tvingats att sluta som följd av krisläget. Ett stukat hemmalag behöver en vinst för att skänka lite ro inför sommarledigheten. Men det ser onekligen mörkt ut på förhand. Inför mötet med Östers IF förfogar tränaren Agim Sopi över en skadefri trupp utan avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Östers IF sågs som en förhandsfavorit att ta klivet upp till Allsvenskan inför det att säsongen började. Men efter en jobbig start på säsongen (en vinst på de fem första matcherna) har den anrika klubben från Småland hamnat i ett ingenmansland i mitten av tabellen. För tillfället ligger laget på en tiondeplats med 18 inspelade poäng på 14 matcher. Efter en rad fina prestationer i ligaspelet (senast 0-0 mot serietrean AFC Eskilstuna på bortagräs) finns nu förhoppning om att avsluta vårsäsongen med en vinst och sätta fart uppåt i tabellen. Framför allt har bortalaget fått i gång anfallarna David Johannesson och Dragan Kapcevics målskytte. Till matchen mot Landskrona kommer Östers IF med fullt manskap utan skador eller avstängningar i truppen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Östers IF har vunnit de två senaste matcherna mot Landskrona. Det senaste mötet lagen emellan för två år sedan slutade 3-1 till ett även då bortaspelande Östers IF.

Landskrona har släppt in mål i 71 procent av sina hemmamatcher.

Östers IF har inte förlorat någon av sina 3 senaste matcherna.

Landskrona har bara 1 vinst på de 9 senaste matcherna.

Östers IF har gjort mål i 86 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Landskrona har haft förtvivlat svårt att plocka poäng på sistone och har tre raka förluster i ryggen inför det viktiga hemmamötet med ett formstarkt Östers IF. Hemmalaget behöver minst ett kryss (allra helst en vinst) för att skapa en lucka ned till kvalstrecket och gå in i sommaruppehållet med en positiv känsla. Full fart framåt gäller för skåningarna vars styrka definitivt ligger i offensiven. Någonting som med största sannolikhet kommer att öppna luckor bakåt för ett omställningsstarkt Östers IF att utnyttja och förvalta på bästa sätt. Därför spelas att det antingen blir ett oavgjort resultat eller att Östers IF vinner matchen på Landskrona IP.

Djävulens advokat

Landskrona har en lurig offensiv och kan ställa till problem för vilket försvar som helst. Kvartetten Sadat, Samuel, Nalic och Egbedi är långtifrån ofarlig. Efter en tung period i ligaspelet vill skåningarna avsluta vårsäsongen med en vinst och trycka iväg uppåt i tabellen. Får hemmalaget in det första målet kan Östers IF falla ihop.


Publicerad: 1 juli 2018 klockan 10:48

Speltipset
Tips
X2
Avspark
1 jul 17.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Skellefteå vs Forward
X2 + Ö 2.5500 kr2.05
Falkenberg vs Helsingborg
1 (AH 0.0)1 000 kr1.77
Brann vs Molde
11 000 kr1.83
Ranheim vs Start
1 (Ö 1.5)1 000 kr1.83
KA Akureyri vs Breidablik
2 (DNB)500 kr1.60
Kroatien vs Danmark
1 (AH -1.0)2 000 kr2.67

Dela vidare!

Kommentera nedan!