Lecce vs Brescia • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Lecce vs Brescia

Lecce ser ut att gå mot ännu en succésäsong och närmar sig Serie A. Brescia har höjt sig flera nivåer efter fjolårets bottenstrid i ligaspelet.

Avspark: 28 apr 21.00
Annons

Lecce är nykomlingen som gjort en succéartat insats i Serie B och nu är nära ny uppflyttning om formen håller sig. En ny seger kan ta laget upp till förstaplatsen i tabellen. Brescia landade i bottenskiktet av tabellen i fjol. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som nu ser ut att kunna ta klivet upp till högstaligan.

Hemmalag

Lecce är verkligen säsongens utropstecken i Serie A. Klubben, som tillhörde Serie C i fjol, har imponerat från start och nu skaffat sig en fin position när bara ett fåtal omgångar återstår av ligaspelet. Just nu ligger Lecce på en andraplats i tabellen med 60 poäng på 33 matcher. Därmed finns hopp om att kunna ta en av direktplatserna till den italienska högstaligan som laget spelade i senast för sex år sedan. Med tanke på att lag som Palermo (tre poäng bakom) och Benevento (sju poäng efter) jagar underifrån finns det inget utrymme för att slappna av. En seger mot Brescia skulle ge rejält med medvind inför de sista ligamatcherna.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Brescia slutade på en blygsam sextondeplats förra säsongen och undvek till slut nedflyttning med endast två poängs marginal. Men den här säsongen har klubben gått från klarhet till klarhet. Med bara tre förluster totalt har laget framträtt som den största favoriten till att ta klivet upp till Serie A inför nästa säsong. För tillfället leder Brescia ligan med 63 inspelade poäng på 30 matcher. Ett sista ryck i form av seger borta mot Lecce skulle nog vara spiken i kistan för konkurrenterna som ännu inte gett upp hoppet om att kunna springa ikapp och förbi serieledarna. Med tre raka segrar och sex matcher i rad utan förlust finns det gott om självförtroende hos gästerna.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fyra senaste mötena mellan Lecce och Brescia har slutat med att båda lagen har gjort mål. Den allra senaste matchen slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Brescia.

Lecce har gjort mål i 94 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Brescia har gjort minst 1 mål framåt i de 16 senaste bortamatcherna i ligan.

Lecce har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

Brescia har släppt in mål i 88 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Lecce har spelet gått in i 62 procent av lagets matcher på hemmaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för serieledande Brescia på bortaplan är hela 88 procent. Seriens två målrikaste (och formstarkaste) lag gör upp om oerhört värdefulla poäng i slutspurten av den italienska andraligan. Lecce har gjort mål i sexton raka matcher på hemmagräs i ligaspelet. Men samtidigt har de inte lyckats hålla nollan i de fyra senaste hemmamatcherna. Brescia är obesegrade i de sex senaste ligamatcherna och har tre raka segrar i bagaget. En seger borta mot Lecce skulle onekligen stärka lagets förhoppningar om att knipa en av direktplatserna till Serie A. En sanslöst viktig sexpoängsdrabbning mellan två lag som vill vinna för att ta tag i stafettpinnen och även hålla undan för de jagande lagen som kommer underifrån. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Via del Mare.

Djävulens advokat

Mycket talar för en målrik och underhållande sammandrabbning på Stadio Via del Mare. Men med tanke på hur viktig matchen är för båda lagen finns en risk att vi i stället får en tillknäppt och försvarsinriktad tillställning nu när varenda poäng är viktig i striden om avancemang. Ett tidigt mål behövs förmodligen för att öppna upp matchbilden.


Publicerad: 28 april 2019 klockan 10:30

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
28 apr 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Manchester United vs Chelsea
Ö 34.5 INK1 500 kr1.66

Dela vidare!

Kommentera nedan!