Leeds vs Derby County • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Leeds vs Derby County

Leeds behöver hitta formen igen för att befästa sin serieledning. Derby County vill säkra en slutspelsplats och återvända till Premier League.

Avspark: 11 jan 20.45
Annons

Leeds har hamnat i en plötslig svacka efter en stark höst i den engelska andradivisionen. Tre raka förluster har försatt Marcelo Bielsas mannar i en knepig situation när laget nu på allvar måste försvara sin serieledning. En seger behövs för att ge klubben självförtroendet tillbaka inför en intensiv vår. Derby County inledde säsongen starkt och har lagt beslag på den sista slutspelsplatsen i tabellen. Nu vill laget ta revansch på ett Leeds som vann det senaste mötet lagen emellan med klara siffror.

Hemmalag

Leeds inledde säsongen strålande och förlorade bara en av de tolv första matcherna i ligaspelet. Men de senaste veckorna har ett sargat The Whites tappat fart och åkt på tre raka förluster. Torskarna mot Hull City (0-2) och Nottingham Forest (2-4) följdes upp av en tung cupförlust mot QPR (1-2) i FA-cupen. Nu behöver laget ta sig i kragen för att inte avancemanget till Premier League ska glida dem ur händerna. För tillfället ligger Leeds fortfarande etta i tabellen med 51 poäng på 26 matcher. Men ned till andraplatsen är det nu endast två poäng. Och bakom toppduon skuggar Sheffield United som bara ligger fyra poäng efter serieledarna. Leeds måste nu höja sig för att försvara direktplatsen till den engelska högstadivisionen som supportrarna drömt om att få återvända till ända sedan nedflyttningen för femton år sedan. Inför mötet med Derby County saknas skadade Gaetano Berardi, Patrick Bamford, Jamal Blackman, Liam Cooper och Stuart Dallas. Dessutom är försvararen Kalvin Phillips avstängd efter utvisningen i cupmatchen senast.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Derby County har varit både upp och ner under säsongen hittills. Med nye tränaren Frank Lampard vid rodret finns hopp om att kunna utmana om en plats till Premier League. Och visst är Derby County med och fajtas om avancemang. Just nu ligger klubben på en sjätteplats i tabellen (den sista slutspelsplatsen) med 43 inspelade poäng på 26 matcher. Ned till sjuan Nottingham Forest är det endast fyra poäng. Så Derby County behöver onekligen fortsätta att plocka poäng för att försvara sin position och (om möjligt) avancera ytterligare under våren. Laget ser en möjlighet att knipa viktiga poäng och ta tillvara på serieledarnas oväntade formsvacka. Men i matchen mot Leeds får Lampard klara sig utan hela sex spelare. På skadelistan finns nämligen Ikechi Anya, Curtis Davies, Mason Bennett, Craig Forsyth, Tom Lawrence och Scott Malone.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tre senaste matcherna mellan Leeds och Derby County passerar spelad mållina. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-1 till ett då bortaspelande Leeds.

Leeds har släppt in minst 2 mål i sina 4 senaste ligamatcher.

Derby County har gjort mål i 85 procent av sina bortamatcher i ligan.

Leeds har gjort mål i 92 procent av sina matcher i Championship.

Derby County snittar totalt 2.92 mål per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Leeds måste hitta tillbaka till formen för att hålla ställningarna i toppen av Championship. Med tre raka torsk i ryggen behöver laget nu kliva fram och försvara sin position. Ett forcerande hemmalag som har gjort mål i mer eller mindre varenda match i ligaspelet så här långt in på säsongen kommer att bjuda på luckor för Derby County att utnyttja. Leeds har släppt in minst två mål i de fyra senaste ligamatcherna och får nog förlita sig på att offensiven räcker till för att bryta ned sina motståndare. Derby County har gjort mål i de åtta senaste bortamatcherna i ligan och ser nu en möjlighet att dra nytta av Leeds plötsliga dipp för att hålla fast vid sin slutspelsplats i tabellen. Räkna med öppet spel i en viktig match som kan komma att peka ut fortsättningen av säsongen för båda klubbarna. Därför spelas att det blir totalt minst tre mål gjorda i matchen på Elland Road.

Djävulens advokat

Sett till förutsättningarna vad gäller tabell- och formläge samt historiken lagen emellan bör kvällens sammandrabbning sluta i en målfest. Men Leeds har inte direkt rosat marknaden på sistone och ståtar inte med något överdrivet målglatt facit på hemmagräs. Laget gör bara i snitt 1.62 mål framåt per match på Elland Road och passerar spelad lina i endast 38 procent av hemmamatcherna hittills den här säsongen.


Publicerad: 11 januari 2019 klockan 13:01

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
11 jan 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!