Leganes vs Alaves • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Leganes vs Alaves

Leganes är i poängbehov för att kunna lyfta över nedflyttningsstrecket. Alaves har överraskat så här långt och skuggar topptrion i tabellen.

Avspark: 23 nov 00.00
Annons

Leganes går en besvärlig säsong till mötes efter en trasslig inledning i spanska La Liga. Klubben befinner sig under nedflyttningsstrecket och har inte vunnit en match sedan början av oktober. För Alaves är tongångarna helt motsatta efter en strålande start på säsongen. Laget har överraskat alla och sprängt in sig bland de fyra främsta efter en tredjedel av ligan spelad. Nu möts lagen på Estadio Municipal de Butarque.

Hemmalag

Leganes ser ut att (återigen) få tampas i botten av tabellen den här säsongen. Den första tredjedelen av La Liga har inte varit någon höjdare för klubben som endast vunnit två matcher hittills. Med fyra raka matcher utan seger börjar krisläget uppenbara sig för pressade tränaren Mauricio Pellegrino och hans mannar. Just nu ligger Leganes på en artondeplats i tabellen med endast 10 poäng på 12 matcher. Om laget ska ha någon möjlighet att klättra över nedflyttningsstrecket behöver poängen börja att rassla in. Men i dagsläget finns det ingenting som talar för att Leganes är på väg att bryta trenden. I truppen saknas skadade trion Alexander Szymanowski, Ezequiel Muñoz och Michael Santos. Dessutom är målvakten Iván Cuéllar ett frågetecken inför matchen mot Alaves.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Alaves har överraskat stort den här säsongen och ligger med bland de allra främsta lagen i tabellen så här långt efter en succéartad inledning. Laget (som slutade på en blygsam fjortondelars i fjol) har onekligen hittat något spel under tränaren Abelardos ledning och plockat fina skalper mot bland annat Real Madrid (1-0) så här långt in på säsongen. Laget ligger för närvarande på en imponerande fjärdeplats i tabellen med hela 23 inspelade poäng på 12 matcher. Formen är det definitivt ingen fel på (fyra segrar på de fem senaste i ligaspelet) och framgångssagan ser ut att få fortsätta åtminstone ett tag till. Inför mötet med Leganes saknas skadade Rodrigo Ely och Tomás Pina i truppen. Men svenske John Guidetti finns med bland manskapet som rest till Madrid.

Fem senaste matcherna

Statistik

Alaves har bara förlorat två av de sex senaste matcherna mot Leganes. I de två senaste mötena har Alaves klarat oavgjort (1-1 samt 2-2) mot laget från Madrid.

Leganes har bara 1 vinst på de 6 senaste matcherna i La Liga.

Alaves har gjort minst 1 mål i de 10 senaste matcherna i ligan.

Leganes har släppt in mål i 80 procent av sina hemmamatcher hittills.

Alaves har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

Leganes är inne i en djup svacka och inte vunnit på fyra raka matcher i ligaspelet. Räknar vi även in cupspelet landar den mindre smickrande sviten på sju (!) matcher. Alaves å andra sidan har fortsatt sin fina form efter att ha slagit bland annat Real Madrid på hemmaplan. Laget sprudlar av självförtroende och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Efter uddamålsförlusten mot Eibar (1-2) kom en reaktion direkt mot nykomlingen Huesca (2-1) senast. Om vi lägger den inbördes statistiken lagen emellan åt sidan talar allting för att Alaves ska ta sin åttonde seger för säsongen och fortsätta jakten på topptrion i tabellen. I händelse av seger har faktiskt gästerna en möjlighet att peta ner Barcelona och ta över serieledningen i tabellen. En morot om något. Ett stukat Leganes utan form och med total avsaknad av självförtroende får det riktigt jobbigt att hämta hem en seger mot ett energiskt och effektivt Alaves. Därför spelas att Alaves antingen vinner eller att det slutar oavgjort i matchen på Estadio Municipal de Butarque.

Djävulens advokat

Visserligen har Alaves presterat bättre så här långt in i ligaspelet jämfört med sina motståndare. Men om vi ser till inbördes möten har gästerna inte vunnit en enda match mot Leganes på de nio (!) senaste försöken. Leganes har dessutom vunnit de två senaste matcherna mot Alaves på hemmaplan. Med tanke på utgångsläget i tabellen har hemmalaget kniven mot strupen och måste få med sig ett resultat. Risken finns att ett Alaves som överträffat alla förväntningen inte matchar den desperation som finns hos Leganes och därmed förlorar sin (blott) fjärde match för säsongen.


Publicerad: 23 november 2018 klockan 20:40

Speltipset
Tips
X2
Avspark
23 nov 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Ipswich vs West Bromwich Albion
21 500 kr2.04
Lyon vs St Etienne
U 2.51 500 kr2.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!