Leicester vs Tottenham • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Leicester vs Tottenham

Leicester vill studsa tillbaka för att utmana om en plats bland de fyra främsta. Tottenham har bara vunnit en av de fem senaste matcherna.

Avspark: 21 sep 13.30
Annons

Leicester landade på en niondeplats förra säsongen. Den här upplagan av Premier League siktar klubben högre. Och efter en stabil start har nu klubben chansen att ta sig upp på en plats bland de fyra främsta i tabellen. Tottenham knep fjärdeplatsen i fjol och nådde även finalen i Champions League. Nu vill laget utmana om titeln.

Hemmalag

Leicester fick nöja sig med en plats i mitten av tabellen förra säsongen. Till slut landade klubben på en niondeplats med 52 poäng på 38 matcher. Den här säsongen vill laget, som vann Premier League bara för några år sedan, ta positioner och klättra några hack i tabellen. Med två segrar på de fem inledande matcherna i ligaspelet ligger Leicester för tillfället på en femteplats med 8 poäng på 5 matcher. En seger hemma mot Tottenham skulle vara ett välbehövligt statement för hemmalaget som inte riktigt lyckats fullt ut i de övriga toppmötena (1-1 mot Chelsea och senast 0-1 mot Manchester United) hittills.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Tottenham stod för en högklassig fjolårssäsong där laget utöver en fjärdeplats (71 inspelade poäng på 38 matcher) även krånglade sig fram till en final i Champions League. Nu behöver laget ladda om batterierna för en ny, tuff resa i den engelska högstaligan. Med tanke på att formen dalat något ända sedan våren behöver tränare Mauricio Pochettinos mannar nu höja sig några nivåer för att ta rygg på Liverpool och Manchester City. Just nu ligger Tottenham på en tredjeplats i tabellen med 8 inspelade poäng på 5 matcher.

Fem senaste matcherna

Statistik

Båda lagen har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna mellan Leicester och Tottenham. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Tottenham.

För Leicester går spelet in i 4 av de 5 senaste matcherna.

Tottenham har hittat nätet i 80 procent av ligamatcherna hittills.

Leicester har hållit nollan i endast 20 procent av ligamatcherna.

Tottenham snittar hela 4.00 mål totalt per match i ligaspelet.

Speltips

För Leicester gick spelet in i 58 procent av lagets matcher i ligaspelet förra säsongen. Motsvarande siffra för Tottenham låg på 50 procent. Lagen trivs även mot varandra historiskt sett. Fem av de sex senaste matcherna lagen emellan har slutat med att båda lagen gjort mål. Både Leicester och Tottenham vill knipa en seger för att hålla jämna steg på toppduon och lägga vantarna på en plats bland de fyra främst. Hemmalaget är revanschsuget efter förlusten borta mot Manchester United senast. Samtidigt har Tottenham tillfällig medvind i ligaspelet efter den förkrossande hemmasegern mot Crystal Palace (4-0) i den senaste omgången. Allting talar för frejdigt spel och målkalas. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på King Power Stadium.

Djävulens advokat

Leicester har bara gjort mål i hälften av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen. Dessutom har laget lyckats hålla nollan i hälften av matcherna. Totala målsnittet för hemmalaget ligger på 2.00 mål per hemmamatch. Ett tidigt mål behövs förmodligen för att öppna un matchbild som annars riskerar att bli låst.


Publicerad: 21 september 2019 klockan 10:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
21 sep 13.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Bolton vs Sunderland
BLGM1 000 kr1.95
AFC Wimbledon vs Bristol Rovers
BLGM1 500 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!