Lille vs Amiens • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Lille vs Amiens

Lille behöver en hemmaseger för att försvara sin andraplats i ligan. Amiens är i poängnöd för att inte hamna under nedflyttningsstrecket.

Avspark: 18 jan 20.45
Annons

Lille klarade kontraktet med knapp marginal i fjol med bara en poäng ner till kvalplatsen. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som skuggar serieledande PSG i tabellen. Med tanke på att toppkonkurrenterna St Etienne och Lyon möter varandra i morgon lördag har Lille en ypperlig möjlighet att dra ifrån och skapa en lucka ned till tredje- och fjärdeplatsen. Amiens har haft en blytung höst och är fortsatt inne i en djup svacka. Med flera avbräck inför matchen mot Amiens får laget det tufft att bryta trenden.

Hemmalag

Lille har studsat tillbaka med besked efter fjolårets fiaskosäsong. Med plattan i botten tog klubben hela åtta segrar på de elva första ligamatcherna och nu har laget en fin möjlighet att ytterligare befästa sin position i tabellen. För tillfället ligger Lille på en andraplats med 37 poäng på 20 matcher. Upp till serieledande PSG är det redan tretton poäng. Men för att hålla undan nedåt i tabellen och (Saint Etienne är en poäng efter, tredjeplacerade Lyon har tre poäng upp till andraplatsen) behövs en seger för att Lille ska få arbetsro inför andrahalvan av säsongen. Visserligen har inte Lille vunnit någon av sina fyra senaste matcher på hemmagräs. Men ett hemmamöte med Amiens är en perfekt språngbräda för att spela hem tre viktiga poäng i toppstriden. Avstängde försvararen Mehmet Zeki Çelik missar matchen. Dessutom är mittfältaren Xeka ett osäkert kort på grund av skada.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Amiens sladdade in på den undre halvan av tabellen i fjol och ser ut att gå mot en tung säsong även den här upplagan av Ligue 1. Klubben har bara tagit fem segrar i ligaspelet så här långt och endast vunnit en av de sju senaste. Just nu ligger Amiens precis ovanför strecket på en sjuttondeplats med 18 inspelade poäng på 20 matcher. Laget behöver onekligen resa sig för att kunna säkra fortsatt spel i den franska högstadivisionen. Men med tanke på formläget och att klubben är det sämsta bortalaget av alla lag i serien finns det inte mycket som pekar mot att en vändning är nära förestående. Dessutom får tränaren Christophe Pélissier klara sig utan skadade mittfältaren Bongani Zungu och anfallaren Moussa Konaté i mötet med Lille. Även Khaled Adénon (avstängd) och Samuel Ghoddos (landslagsspel) missar matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Lille vann den senaste matchen mot Amiens med 3-2 på bortaplan. Dessförinnan hade Amiens två raka segrar (1-0 och 3-0) mot Lille.

Lille snittar 1.90 mål framåt per match på hemmaplan i ligan.

Amiens har bara 1 seger på de 7 senaste ligamatcherna.

Lille snittar 2.10 poäng på hemmaplan i Ligue 1.

Amiens snittar endast 0.80 poäng per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Lille har förvisso inte riktigt hittat hemmaformen på sistone. Men laget ska vara strået vassare än ett Amiens som plågas av ett flertal viktiga avbräck. Mittbacken Adénon kommer att saknas. Och frånvaron av lagets näst bästa och tredje bästa målskytt (Ghoddos och Konaté) kommer naturligtvis att försvaga ett Amiens som endast vunnit en match av de sju senaste i ligaspelet. Lille har gjort mål i sex raka ligamatcher och är seriens tredje bästa hemmalag med totalt tjugoen poäng inspelade på hemmaplan. Samtidigt är Amiens det sämsta bortalaget i hela Ligue 1 med endast åtta ihopskrapade poäng på bortagräs. Lille har möjlighet att rycka ifrån Saint Etienne och Lyon i händelse av seger. Form, truppläge och hemmafördel talar för att Lille tar en viktig seger och befäster toppositionen. Därför spelas att Lille vinner matchen på Stade Pierre-Mauroy.

Djävulens advokat

Lille ska vara ett nummer för stort för ett gästande Amiens. Framför allt med tanke på gästernas tunga avbräck i bland annat försvarslinjen. Men Amiens har vunnit två av de tre senaste mötena med Lille och har verkligen kniven mot strupen nu när lagen under nedflyttningsstrecket är inom bara ett fåtal poängs avstånd. Lille har dessutom inte vunnit någon av sina fyra senaste hemmamatcher i ligaspelet.


Publicerad: 18 januari 2019 klockan 18:24

Speltipset
Tips
1
Avspark
18 jan 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Norwich vs Birmingham
1 (Mål i andra halvlek)1 500 kr1.53
Sydney FC vs Newcastle Jets
Ö 2.5500 kr1.72

Dela vidare!

Kommentera nedan!