Liverpool vs Manchester United • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Liverpool vs Manchester United

Liverpool kan ta över serieledning om de tar en ny seger i ligan. Manchester United behöver poäng för att utmana om fjärdeplatsen.

Avspark: 16 dec 00.00
Annons

Liverpool har ännu inte förlorat en match i ligaspelet den här säsongen och har verkligen utkristalliserat sig som den största utmanaren till Manchester City om guldet. Med fem raka segrar har klubben lagt beslag på andraplatsen i tabellen med 42 poäng på 16 matcher. Men vid en ny seger tar The Reds över serieledningen från nämnda Manchester City som har en match mer spelad. Manchester United har inte imponerat den här säsongen och ser ut att få kriga hårt om laget ska jobba igen glappet upp till en Champions League-plats. Just nu ligger klubben på ena sjätteplats med 26 inspelade poäng på 16 matcher.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk har sannerligen varit en injektion för Liverpool sedan holländaren kom till klubben för omkring ett år sedan. Den här säsongen har den spelskicklige mittbacken spelat i alla ligamatcher och visat sig vara den klippa i försvarslinjen som Liverpool saknat de senaste åren. Framför allt är van Dijk ett fint bollplank i uppbyggnadsfasen. Holländaren ligger sjua i tabellen för passningar för alla spelare i Premier League så här långt in på säsongen. Med ett totalsnitt på en bit över 70 passningar per ligamatch den här säsongen är van Dijk även den spelare som slår absolut flest passningar av alla spelare i Liverpool. På hemmaplan är Liverpool ett spelförande lag som i mötet med ett skakigt Manchester United kommer att ta kommandot i matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Virgil van Dijk har startat och spelat i samtliga sexton matcher för Liverpool i ligaspelet den här säsongen.

Virgil van Dijk snittar hela 72.6 passningar per match i Premier League.

Han snittar 87.8 passningar per hemmamatch i ligaspelet.

Han slog 75 passningar i säsongens tidigare hemmamöte med ett lag bland topp sex.

Han ligger sjua i ligans passningstabell med totalt 1 233 passningar.

Speltips

Virgil van Dijk är centralpjäsen i Liverpools backlinje. Han passerar spelad lina i fyra av de fem senaste matcherna och slår linan med råge om vi ser på passningssnittet för holländaren på hemmagräs. Liverpool kommer att föra matchen mot Manchester United. Något som kommer att öka på passningskvoten för van Dijk som är en viktig del i speluppbyggnaden för hemmalaget. I Liverpools enda tidigare hemmamatch mot motstånd bland de sex främsta lagen i ligan (Manchester City) slog mittbacken hela 75 passningar och slog även då spelad lina som får anses vara i underkant när ett hungrigt ser en möjlighet att ta sjätte raka seger och återta ledningen i tabellen. Därför spelas att Virgil van Dijk slår över 67.5 passningar i matchen mot Manchester United.

Djävulens advokat

Även om Virgil van Dijk är en av de mest passningsglada spelarna i hela Premier League och den främste i Liverpool kan små marginaler fälla avgörandet. Om Manchester United chockar Liverpool och tar kommandot i matchen minskar svängrummet för spelad lina. Dessutom kan plötsliga förändringar i matchbilden som till exempel en skada eller utvisning totalt rasera spelet. Liverpool behöver föra spelet och trycka på framåt för att holländaren ska komma upp i normal passningskvot och lyfta över linan.


Publicerad: 16 december 2018 klockan 16:50

Speltipset
Tips
V. van Dijk Ö 67.5 P
Avspark
16 dec 17.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Eintracht Frankfurt vs Bayer Leverkusen
Ö 2.5500 kr1.53

Dela vidare!

Kommentera nedan!